Tariceanu, achitat de ICCJ pentru infractiunea de abuz in functie. A fost aparat de Tudorel Toader

politica

Curtea Suprema a decis marti sa il achite pe Calin Popescu Tariceanu in dosarul in care a fost acuzat ca nu a constatat si nu a supus la vot in plenul Senatului incetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu. De altfel, procurorul de caz a solicitat ca Tariceanu sa fie achitat.

Manciu avea o decizie definitiva in instanta prin care se arata ca era incompatibil si numai putea sa ocupe o functie publica.

Dosarul se afla pe rol la Inalta Curte de Casatie si Justitie. La sedinta precedenta, procurorul de sedinta a motivat ca textele de lege in baza carora Calin Popescu Tariceanu a fost trimis in judecata „genereaza confuzie”. Acesta a solicitat si achitarea celuilat inculpat din dosar, fostul senatorul PSD Cristian Marciu, acuzat de uzurpare de calitati oficiale.

Avocatul lui Tariceanu, fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader, a sustinut ca inculpatul nu a incalcat nicio dispozitie legala.

„Apreciez atat concluziile, cat si rigoarea analizei doamnei procuror. Linia de aparare pe care o voi sustine are in vedere ca in ceea ce il priveste pe Tariceanu nu exista o dispozitie legala pe care sa o fi incalcat, nici prin actiune, nici prin inactiune. Am in vedere decizia Curtii Constitutionale. Nicio dispozitie legala nu a fost incalcata de catre Tariceanu, pentru ca procedura vacantarii unui post de senator e reglementata prin Statut. El si-a indeplinit obligatiile pe care le avea”, a afirmat Tudorel Toader.

Mai mult despre:

Comentarii: