Tariceanu acuza DNA: „Vor sa ajunga la Ponta. Suntem ca in dictatura comunista”

politica

Presedintele Senatului sustine ca procurorii DNA se comporta precum politia politica din anii dictaturii comuniste si crede ca solicitarile adresate Senatului in cazul Sova l-ar putea viza de fapt pe premierul Ponta.

Intrebat, intr-un interviu acordat psnews.ro, daca socilitarile DNA in cazul Sova pot fi vazute ca un pretext pentru a se ajunge la Victor Ponta, Tariceanu a raspuns ca este „posibil”.

„In orice caz, pretext sau nepretext pentru a se ajunge la Victor Ponta, cred ca discutia trebuie purtata un pic dintr-o alta perspectiva si anume perspectiva care cred ca este de interes public. Este necesar ca orice persoana acuzata, nu vorbesc de persoana publica – om politic – vorbesc de orice persoana; este necesar ca orice persoana care este acuzata, impotriva careia s-a declansat o urmarire penala, sa fie arestata?

Sau poate ca aceasta persoana sa fie anchetata in libertate si daca exista probe suficiente sa fie trimisa in fata instantei. De ce spun acest lucru? Pentru ca pana in momentul de fata se observa din ce in ce mai des ca aceasta practica a arestarii preventive devine practica curenta, cand ea ar trebui sa fie exceptia si intrebarea fireasca care decurge de aici este, nu cumva se urmareste, prin arestarea preventiva, sa se exercite o presiune psihologica asupra celui care este invinuit si arestat pentru a obtine marturii pe care altfel procurorii nu le-ar avea?

Ce e condamnabil aici, e normal, acest lucru ma duce cu gandul la perioada trista a dictaturii comuniste, anii 50 – 60, in care oamenii erau intai arestati, dupa aceea erau anchetati si sigur ca se obtineau toate marturiile posibile si judecata nu mai era decat o simpla formalitate”, a declarat Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: