Tariceanu, amenintari mafiote chiar in fata ICCJ: „O cauti cu lumanarea, fii atent!” – Video

politica

Fostul presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a amenintat pe protestatarul Marian Morosanu „Ceausescu” chiar in fata ICCJ. „O cauti cu lumanarea, fii atent!”, i-a spus Tariceanu.

Tariceanu s-a prezentat la ICCJ pentru a contesta sechestrul asigurator pus de DNA pana la concurenta sumei de 800.000 USD. El a fost intampinat de „Ceausescu” chiar la intrare: „Vine inculpatul borfas! Dati, domnilor, banii inapoi ca sa reconstruim Romania”.

Tariceanu a reactionat nervos si l-a amenintat, flutarand din aratator, pe Marian Morosanu: „O cauti cu lumanarea, fii atent!”

Protestatarul nu s-a lasat intimidat si l-a asteptat pe Tariceanu si la iesirea de la Inalta Curte avand o pereche de catuse.

„De catuse nu scapati. Borfasii, infractorii nu scapa de catuse. Cu amenintarile alea nu ma speriati. Taricene, de catuse nu scapi, bai! Hotule”, a strigat Morosanu in urma lui Tariceanu.

In luna martie, fostul presedinte al Senatului Calin Popescu Tariceanu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita in valoare de 800.000 de dolari.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu, la data faptei prim ministru al Guvernului Romaniei, pentru savarsirea unei infractiuni de luare de mita.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriu ca, in calitatea mentionata, Calin Popescu-Tariceanu ar fi pretins (in cursul anului 2007) si ar fi primit (in cursul anului 2008), in mod indirect, de la reprezentantii unei companii austriece, foloase materiale in valoare de 800.000 USD, constand in plata unor servicii de consultanta, in schimbul exercitarii atributiilor sale in asa fel incat sa fie adoptate o serie de hotarari favorabile companiei, respectiv hotararile de guvern 199/2008, 634/2008, 1193/2008 si 1451/2008.

„Fapta de pretindere a prim-ministrului Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu s-ar fi realizat, in perioada aprilie – mai 2007, in mod indirect, prin intermediul unui om de afaceri (trimis in judecata in anul 2019 pentru complicitate la luare de mita), care ar fi solicitat in numele prim-ministrului un comision de 10% din valoarea actelor aditionale/platilor la un contract comercial derulat de compania austriaca, in schimbul adoptarii hotararilor de guvern care urmau sa permita acest lucru, conform intereselor companiei. Fapta de primire de catre prim-ministrul Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu, in cursul anului 2008, in mod indirect, s-ar fi realizat prin doua actiuni de primire (la 7 noiembrie 2008 a sumei de 500.000 USD si la 25 noiembrie 2008 a sumei de 300.000 USD)”, mentioneaza anchetatorii.

DNA spune ca suma totala de 800.000 USD, reprezentand comisionul platit de reprezentantii firmei austriece, prin intermediul unor companii offshore, ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorala, fiind transferata unei firme de consultanta.

In vederea confiscarii obiectului infractiunii de luare de mita, in cauza s-a dispus sechestru asigurator pe bunuri imobile apartinand lui Popescu-Tariceanu pana la concurenta sumei de 800.000 USD, echivalent in lei – 3.204.640 lei, informeaza procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunerea de mentinere a masurilor asiguratorii.

Comentarii: