Tariceanu anunta „aprobarea” aliantei cu Pro Romania, desi Tudose si Dan Constantin il considera „rebut politic”

politica

Calin Popescu Tariceanu a transmis liderilor ALDE un mesaj intern in care anunta ca saptamana viitoare va fi aprobata „Alianta electorala cu ProRomania ptr alegerile prezidentiale si Alianta politica cu ProRomania”.

”Dragi colegi,

doresc sa va fac urmatoarele precizari pe care sa le aveti in vedere:

1) in sedinta coalitiei PSD nu a venit cu nicio propunere referitoare la solicitarile noastre publice de saptamana trecuta;

2) solicitarile noastre catre PSD au avut in vedere numai relansarea guvernarii si nimic altceva(cum ar fi candidatura comuna la alegerile prezidentiale invocata netemeunic de PSD);

3) va rog sa fiti pregatiti pentru inceputul saptamanii viitoare cand vor fi convocate structurile de conducere ale ALDE (BPC si DP) pentru aprobarea Aliantei electorale cu ProRomania ptr alegerile prezidentiale si Alianta politica cu ProRomania”, se arata in mesajul lui Tariceanu, publicat de site-ul pesedist stiripesurse.ro.

Prim-vicepresedintele Pro Romania, Daniel Constantin, a anuntat, luni seara, la Realitatea TV ca va face orice ii sta in putinta pentru a impiedica o alianta intre formatiunea sa si ALDE. „Tariceanu este un rebut politic”, a subliniat Constantin.

„Tariceanu cauta si inteleg ca decizia e luata sa iasa de la guvernare si sa faca alianta cu Pro Romania. Indiferent ce se intampla, eu ca fondator al Pro Romania nu o sa fiu niciodata de acord sa facem vreo combinatie politica cu dl Tariceanu. Sunt si altii (din Pro Romania – n.red.) care nu vor fi niciodata de acord. Pro Romania s-au construit pentru viitor. Unii colegi vor grupuri comune. Tariceanu este un rebut politic, au zis cetatenii la vot”, a declarat Constantin.

Un alt lider de forta al Pro Romania care se impotriveste aliantei cu ALDE este Mihai Tudose. Recent, el l-a indemnat sa mearga cu Dragnea pana la capat, amintind ca l-a refuzat cand i-a cerut ajutorul pentru a nu fi schimbat din functia de premier.

„Nu a vrut. El a vrut cu Dragnea. A vrut la putere si in conditiile alea, cu Dragnea, intelegeti de toate din asta. Pai du-te frate cu Dragnea pana la capat, atunci. Acum nu vrei tu sa mergi singur, sa candidezi tu singur la alegeri, tu cu cei 4%? El azi e la guvernare, azi e Viorica Dancila prim-ministru si reprezinta Romania si datorita – sau din cauza – lui Tariceanu. Punct”, a spus Mihai Tudose.

Mai mult despre: ,

Comentarii: