Tariceanu anunta ca vrea sa scoata un serviciu secret de sub autoritatea lui Iohannis. Este in beneficiul lui Dragnea

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca SPP este responsabilitatea presedintelui Klaus Iohannis, el afirmand ca afirmatia lui sefului statului despre decizia Vioricai Dancila de a renunta la serviciile SPP i se pare „usor puerila”. El a adaugat ca SPP ar trebui sa se afle sub controlul Ministerului de Interne.

„SPP se afla sub conducerea presedintelui tarii. Daca in cadrul serviciilor de informatii Parlamentul are un rol, pentru ca controleaza aceste servicii prin comisiile de specialitate, daca Parlamentul are un rol in numirea sefilor celor doua servicii, in cazul SPP Parlamentul nu are un rol. Nici guvernul. Deci este o responsabilitate a presedintelui si eu sper ca presedintele sa nu se faca totusi ca ploua intr-o astfel de situatie. Trebuie discutata aceasta situatie inedita si anormala care, daca nu va fi rezolvata, va afecta increderea cetaenilor in buna si corecta functionare a institutiilor statului”, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu la RTV, citat de Mediafax.

Intrebat cum comenteaza reactia presedintelui Klaus Iohannis, care a spus despre subiectul SPP ca i se „pare o non-problema”, Tariceanu a spus ca seful statului trebuie sa prezinte un punct de vedere oficial.

„Presedintele de foarte multe ori da aceste raspunsuri – e o non-problema statul paralel, e o non-problema aceasta. Nu stiu care sunt problemele presedintelui. Nu stiu, poate fiind la Bruxelles prins cu alte activitati – nu o spun periorativ – cand va veni acasa cred ca va trebui sa ia cunostiinta de aceasta situatie si sa aiba un punct de vedere oficial. (…) Nu e un razboi, dar e un semnal foarte puternic de neincredere pe care il da guvernul unei institutii a statului. Din acest motiv cred ca presedintele Iohannis nu poate sa dea raspunsul acela, care este, pana la urma, usor pueril”, a adaugat presedintele Senatului.

El a mai spus ca, din punctul sau de vedere, SPP ar trebui sa fie parte a unui serviciu de paza si ordine, coordonat de Ministerul de Interne si care sa fie in subordinea guvernului.

„Dupa parerea e o anomalie. Nu cred ca in alte tari serviciul de paza si protectie functioneaza sub presedinte. Acest serviciu ar trebui sa faca parte din ansamblul structurilor care asigura paza si ordinea si cel mai normal si cel mai firesc ar fi sa se gaseasca sub umbrela Ministerului de Interne”, a mai spus Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la Bruxelles, intrebat cum vede decizia premierului Viorica Dancila de a renunta SPP, ca nu s-a preocupat si ca „i se pare o non-problema”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, luni, ca un prieten al vicepremierului Paul Stanescu a fost trimis de seful SPP, Lucian Pahontu, pentru a-i spune ca Dragnea va fi „executat”, iar Stanescu va fi „protejat” si va ajunge presedinte al social-democratilor. Paul Stanescu a confirmat, miercuri, declaratia liderului PSD Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: