Categories: politica

Tariceanu, apel disperat adresat lui Grindeanu: „Fac un apel la o minima luciditate din partea premierului”

Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a facut apel, luni, catre premierul Sorin Grindeanu sa isi prezinte demisia pentru a nu se mai ajunge la votarea motiunii de de cenzura.

„Aceasta majoritate se va baza pe PSD si ALDE. Fac un apel la o minima luciditate din partea premierului pentru a nu se ajunge la situatia de a acorda un vot pentru motiunea de cenzura. Ne dam seama toti ca suntem intr-o criza politica care ne afecteaza. In loc sa ne ocupam de cresterea economica, legislatie, modernizare, stam sa gestionam o criza politica S-au strans 223 de semnaturi, avem amjoritatea necesara si nu ne facem probleme din acest punct de vedere. Cu UDMR-ul am discutat si despre o serie de chestiuni care tin de drepturile minoritatilor”, a declarat liderul ALDE”, a spus Tariceanu.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a sugerat ca va sprijini tabnara Dragnea. El considera ca cei care detin majoritatea parlamentara trebuie sa aiba si posibilitatea de a schimba ministrii, inclusiv premierul.

„Motiunea de cenzura este instrumentul majoritatii si al parlamentarilor din orice grup de a controla, de a da jos Guvernul. Eu cred ca un principiu trebuie sa fie clar pentru toata lumea: cei care au fost votati si detin majoritatea trebuie sa aiba si posibilitatea si dreptul de a schimba ministrii, inclusiv, la un moment dat, premierul, daca doresc. Ei acest lucru fac, ar fi fost bine sa faca fara scandal, fara acest circ, dar rolul si principiul trebuie sa functioneze, indiferent cine asigura majoritatea. Acesta este punctul nostru de vedere, astazi, maine vom stabili, dar principiul trebuie respectat”, a declarat Kelemen Hunor, luni, la Parlament.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

52 de minute ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

4 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

4 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

4 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

4 ore ago