Tariceanu ataca nebuneste si de Craciun. Construieste un scenariu pentru suspendarea lui Iohannis: „Nu a castigat corect alegerile”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine, intr-un interviu acordat Gandul si Mediafax, ca presedintele Klaus Iohannis doreste perpetuarea unui „sistem represiv” pentru a-si conserva pozitia si in viitor.

„Dupa 2014 am observat ca a existat un moment – si cred ca acesta s-a consumat cu incepere de anul trecut si anul acesta – in care serviciile s-au retras, cel putin acestea au fost luarile de pozitii publice, din campul tactic, dar au ramas ceilalti doi actori: presedintele si procuratura, care doresc sa perpetueze acest sistem bazat pe functia represiva a statului, caracteristica perioadei comuniste.

Iohannis este comunist in fibra lui cea mai puternica. El nu intelege ca esenta statului democratic este bazata pe respectul pentru drepturile si libertatile fundamentale. Nu mai vorbesc despre desconsiderarea prezumtiei de nevinovatie si de celelalte lucruri. Adica in momentul in care o tara intreaga vede ca justitia functioneaza defectuos, ca sunt grave abuzuri, tu, ca presedinte, sa patronezi lucrul asta, inseamna ca ai un interes direct si interesul lui este acela de a-si perpetua pozitia eventual si in viitor, bazandu-se pe aceleasi instrumente care l-au ajutat sa ajunga la putere”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat daca rezultatul alegerilor din 2014, castigarea alegerilor de catre Klaus Iohannis nu ar fi fost posibila fara acest ajutor, seful Senatului a raspuns: „Sunt convins”.

Intrebat la cine se refera exact, la SRI, la DNA, Tariceanu a precizat ca „sunt multe zone de putere oculta, pe unele le-am vazut mai mult sau mai putin iesind la suprafata, eliminarea adversarilor politici, ca si aceasta face parte tot din acelasi joc”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: