Tariceanu bate campii cum nu a mai facut-o. Ii asemuie pe protestatarii #Rezist cu fesenistii care il sustineau pe Iliescu

politica

Presedintele ALDE si al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, duminica, despre protestatarii #rezist ca „fie sunt naivi si se lasa manipulati”, fie exista „alte interese oculte” care ii fac sa manifesteze.

„Inteleg ca astazi are loc o manifestatie de sustinere pentru statul paralel din care face parte evident si doamna Kovesi. Oameni care au pretentii de intelectuali, care vorbesc tot timpul despre necesitatea consolidarii institutiilor, a statului de drept, a functionarii corecte a justitiei, ignora fara nici un fel de explicatii faptul ca in aceasta perioada, institutiile legitime ale statului alese de cetateni au fost practic ocolite de alte legaturi obscure, oculte, care au permis ca decizii de importanta majora in domeniul politic, economic si multe alte domenii sa fie luate de persoane care nu aveau niciun fel de legitimitate. (…) Oamenii care manifesta ma pun pe ganduri, ori sunt atat de naivi si se lasa manipulati, ori exista interese oculte care ii fac sa manifesteze pentru lucruri care sunt evidente impotriva unei ordini normale care trebuie sa domneasca intr-o societate libera si democratica”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Calin Popescu Tariceanu a mai precizat ca la mitingul organizat, sambata, de PSD-ALDE au participat circa 250.000 de oameni, din toate categoriile sociale.

„Am avut participanti la miting care reflecta profilul intregii Romanii, din toate categoriile sociale. M-a impresionat ca am vazut declaratii ale unor oameni probabil cu pregatire mai modesta dar care in cuvinte putine, simple si putine, stiau sa spuna si sa descrie situatia din Romania, intelegeau care este rolul institutiilor democratice, care este rolul institutiei Presedintelui, al Parlamentului”, a mai spus liderul ALDE.

De asemenea, el a facut o paralela intre protestarii #rezist si votantii FSN si ai lui Ion Iliescu, care „puneau la colt partidele istorice”.

„Aduceti-va aminte ca in Romania era o majoritate la inceputul anilor 90, o majoritate care a votat FSN si pe presedintele Iliescu. Peste 80%. Pai, cati din oamenii care au votat atunci Iliescu si FSN mai au curajul azi sa recunoasca? Cati din ei nu le este rusine pentru modul cum gandeau atunci cand puneau la colt partidele istorice, ne acuzau ca nu am mancat salam cu soia si ca suntem de partea americanilor si a Uniunii Europene?”, a adaugat Tariceanu.

Cateva sute de persoane protesteaza duminica seara in Piata Victoriei din Capitala, unde scandeaza „PSD, ciuma rosie” si „Hotii”.

Sambata seara, in Piata Victoriei, peste 150.000 de persoane venite din toata tara au participat la mitingul PSD „impotriva abuzurilor”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: