Tariceanu, campion la politicianism. Comenteaza protocolul SRI fara sa il fi vazut si ataca din nou sutele de mii de demonstranti pro-justitie

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat vineri, la Timisoara, ca apreciaza desecretizarea protocoalelor dintre SRI si Parchet, intrucat acum se va putea cunoaste in amanuntime continutul acestor „intelegeri anormale”, care le-au „permis” serviciilor sa intre in zona de politie judiciara.

„Azi se vor desecretiza protocoalele dintre SRI si Parchet si vom vedea in amanuntime ce contin aceste intelegeri anormale, care le-au permis serviciilor de informatii sa intre in zona de politie judiciara, o interferenta specifica perioadei comuniste si regimurilor comuniste, care nu respectau independenta Justitiei. Cu toate ca la noi s-a facut foarte multa tevatura pe independenta Justitiei, cata vreme au functionat protocoalele nimeni nu a spus un cuvant, totul era perfect, independenta Justitiei functiona”, a afirmat Tariceanu, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a punctat faptul ca pana la inceputul anului 2017, Comisia parlamentara de control a SRI a facut o activitate „de complezenta”, inregistrandu-se si „gravele abuzuri si excese” care au caracterizat activitatea serviciilor din Romania, in colaborare cu institutii „de forta, represive” ale statului, referindu-se la DNA.

„In momentul in care au intrat in discutie cele trei legi privind organizarea si functionarea Justitiei (…) am vazut un cor intreg de critici care incercau sa induca ideea afectarii independentei Justitiei si a afectarii luptei impotriva coruptiei. Legile au trecut de parlament si de controlul constitutional de la Curtea Constitutionala si nu am vazut nimic care sa indice ca ar fi afectata independenta Justitiei sau lupta impotriva coruptiei”, a mentionat Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului a spus ca „toate spaimele care au fost inoculate” si manifestatiile care s-au desfasurat ridica acum un semn de intrebare privind scopul pentru care s-a facut aceasta „uriasa manipulare pe legile Justitiei”.

„Probabil ca sunt deranjate anumite zone, structuri, anumite forte oculte care vor sa-si mentina ampriza de putere in statul roman pe deciziile cele mai importante, asa cum s-a intamplat in ultimii ani, cand zonele de putere oculta care treptat au iesit la suprafata erau cele care conduceau Romania de facto, in dispretul institutiilor legitime si reprezentative, ma refer la parlament, guvern. Iar despre Justitie, mai ales in zona procuraturii, orice putem spune, numai de independenta nu puteam vorbi”, a afirmat presedintele Camerei Superioare a Parlamentului.

Tariceanu a mai spus ca, in timp ce legile Justitiei au fost in dezbatere la Parlament, a primit foarte multe semnale din partea mediului profesional al magistratilor, acestia salutand adoptarea respectivelor normative legale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: