Tariceanu: „Cand un parlamentar isi pierde imunitatea, cel mai mult sufera cetatenii”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca imunitatea parlamentarilor este in beneficiul cetatenilor. Acesta isi argumenteaza spusele prin faptul ca cetatenii risca sa ramana fara reprezentare daca alesul lor merge la inchisoare pentru fapte de coruptie.

„Imunitatea nu este un privilegiu. Imunitatea este, in final, in beneficul cetatenilor. Cei care sunt in Parlament au obligatia sa reprezinte intersele cetatenilor. In momentul in care unui parlamentar i se ridica imunitatea, nu este el afectat in primul rand, ci cetatenii care raman fara reprezentare. Acest principiu exista si functioneaza in toata Europa, astfel incat parlamentarii sa fie protejati de excesele si abuzurile de putere”, a declarat Tariceanu.

Seful Senatului compara Romania cu Danemarca si vrea ca sistemul sa functioneze ca la Copenhaga, unde imunitatea se ridica doar cu votul a cinci sesimi din numarul total al parlamentarilor.

Despre cazul premierului Ponta, Tariceanu a afirmat ca este interpretat aberant de procurori: „O sa va dau un exemplu de conflict  de interese: fostul ambasador al SUA la Bucuresti, domnul Taubman, fusese unul dintre sustinatorii financiari ai presedintelui Bush. Drept urmare, a fost desemnat ambasador al SUA in Romania. Cum ar fi fost ca el sa fie acuzat de conflict de interese in aceasta situatie?”, a mai spus Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: