Tariceanu cauta acum sa intre in gratiile lui Iohannis. Mesaj surprinzator al sefului Senatului pentru presedinte

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a postat pe Facebook, duminica, un mesaj neobisnuit de prietenos la adresa lui Klaus Iohannis. El spune ca vizita sefului statului la Washington este „un eveniment deosebit de pozitiv”.

„In calitatea mea de Presedinte al #Senatului Romaniei si de Presedinte al partidului #ALDE doresc sa exprim aprecierea ca vizita pe care o va face Presedintele Romaniei la Washington este un eveniment deosebit de pozitiv. Totodata, in numele celor pe care ii reprezint, am speranta ca rezultatele intalnirilor oficiale programate vor stimula pe termen mediu si lung cooperarea pe multiple planuri dintre tara noastra si Statele Unite in cadrul Parteneriatului Strategic.

In general, partidele si politicienii au manifestat o solidaritate si un consens binevenit si necesar in privinta directiilor majore ale politicii externe, mai cu seama in cazul celor aplicabile pe termene ce depasesc ciclurile electorale si care, pentru prestigiul si credibilitatea Romaniei, trebuie sustinute indiferent de componenta majoritatii parlamentare”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Mai mult, Tariceanu anunta ca vrea sa implice si Administratia Prezidentiala in dezbateri privind politica externa a Romaniei.

Mergand pe aceasta logica, consider ca obiectivele, care vor rezulta pentru cele doua parti in urma intrevederilor oficiale de la #Washington, vor trebui supuse unor dezbateri ample, mai cu seama in cadrul democratic al Parlamentului, dar si sub egida Administratiei Prezidentiale, pentru ca legitimitatea, continuitatea si predictibilitatea deciziilor majore de politica externa pe termen mediu si lung sa fie mai presus de ciclurile electorale si de orice partizanat politic intern”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: