Tariceanu, cautat cu SPAGA in afacerea Microsoft. Ce declara un martor din dosar

news

Numele presedintelui Senatului, al doilea om in stat, apare in dosarul Microsoft. Un martor le-a declarat procurorilor ca au existat sume ce urmau sa fie platite ca mita prim-ministrului din acea vreme, Calin Popescu Tariceanu.

„In timpul guvernarii Tariceanu, Claudiu Florica a continuat in aceleasi conditii de nelegalitate extinderea contractului-cadru fara licitatie publica si la preturi mult supraevaluate si s-a semnat actul aditional nr. 2. La fel ca in cazul anterior cu Profinet, nu au existat in obiectul actului aditional nr. 2 niciun fel de servicii, dar pretul serviciilor fictive subcontractate catre firma Colina a fost inclus in pretul actului aditional. Firma Colina fiind un nou vehicul de tip off-shore similar cu Profinet si folosit de catre Claudiu Florica cu aprobarea managementului FSC Austria exclusiv pentru contractarea de servicii fictive care sa justifice scoaterea banilor din FSC pentru plata mitei catre decidentii de la acea data, adica Calin Popescu Tariceanu – prim-ministru, Sebastian Vladescu – ministru al Finantelor si personaje din anturajul acestora„, se arata intr-un document dezvaluit de Realitatea TV.

Martor: „Persoane implicate in derularea acestui act aditional sunt Calin Popescu Tariceanu, Dorin Marian consilier, Radu Stroe, Ioan Bolojan, Attila Zoltan Cseke, Nicolae Teodorescu, Karoly Borbely, Victor Florea, Mirela Tudose, Rosita Teodorescu, Sebastian Vladescu, Eugen Ovidiu Teodorovici, Silviu Hotaran, Florin Pletea etc”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: