Tariceanu, chemat la DNA Brasov. Reactioneaza nervos, ce acuzatii aduce procurorilor

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost citat la DNA Brasov.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca este citat ca martor la DNA Brasov pentru vineri, in dosarul retrocedarilor ilegale, in care sunt cercetati Remus Truica si Paul al Romaniei.

„La invitatia DNA Brasov, maine, 15 aprilie, in conformitate cu procedura legala, ma voi prezenta la sediul institutiei in calitate de martor, in dosarul 259/p/2015. Doresc sa aduc la cunostinta presei ca, in respect pentru reglementarile legale privind confidentialitatea anchetei, nu voi face declaratii nici la sosirea si nici la plecarea din sediul DNA. Totodata, doresc sa fac cunoscut faptul ca informatia legata de prezenta mea la DNA Brasov era cunoscuta doar de subsemnatul si de lucratorul DNA care m-a invitat telefonic.

De regula, informez cu promptitudine presa despre activitatile mele de interes public, asa cum poate fi apreciata prezenta mea la DNA in calitate de martor. De aceasta data, in mod premeditat, am tinut strict secreta aceasta informatie pentru a verifica daca lucratorii DNA scurg informatii confidentiale catre presa. Cu putina vreme in urma, am fost contactat din lumea presei cu intrebarea: ‘Este adevarat ca ati fost invitat la DNA Brasov?’. Q.E.D., asa ca am hotarat sa dau publicitatii acest comunicat”, a precizat Tariceanu intr-un comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: