Tariceanu, crizat la Romania TV: „Protestatarii sa nu se mai informeze de pe retelele sociale”

news

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, le-a transmis duminica un mesaj protestatarilor in care i-a rugat ca, in afara de informatiile pe care le preiau de pe retelele de socializare, sa faca un efort sa citeasca proiectul de modificare a legilor justitiei.

„Pentru cei care protesteaza, eu am un mesaj. Am rugamintea (…) ca cei care protesteaza, in afara de retelele de socializare de unde preiau de foarte multe ori informatii care nu sunt controlate si verificate, sa faca un efort sa se informeze, sa citeasca legile justitiei, sa vada care sunt modificarile pe care dorim sa le facem, care urmaresc un singur scop — consolidarea statului de drept, consolidarea independentei magistratilor, in asa fel incat (…) sa nu mai putem vorbi, asa cum s-a intamplat in ultima perioada, de dosare care sunt politice, de justitie selectiva, de abuzuri si excese care au afectat oameni si vieti, sa nu ne mai trezim in situatia in care oameni care sunt condamnati in Romania isi gasesc dreptate la Curtea Europeana a Drepturilor Omului”, a declarat Tariceanu, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Potrivit presedintelui Senatului, „Romania este a treia tara, dupa Rusia si Turcia, in privinta proceselor pierdute la CEDO”.

„Este o stare pe care nu putem sa o acceptam sa se perpetueze si acesta este motivul pentru care am hotarat, la nivelul majoritatii, sa facem o modificare a legilor justitiei si aceasta reforma in justitie”, a spus Tariceanu.

Referitor la faptul ca membri ai opozitiei i-au cerut demisia, Tariceanu a spus: „Daca ei cunosc care sunt regulile in democratie, probabil ca vor sa faca un fel de exercitiu cu care sa iasa in evidenta, dar (…) chiar si acest exercitiu, hai sa zicem usor fortat, nu le aduce incredere mai multa din partea electoratului”.

Totodata, presedintele Senatului a criticat declaratiile politice ale sefilor unor institutii apolitice.

„In Romania, in momentul de fata, exista o grupare care, in trecut, capatase forma unei grupari oculte — astazi nu mai este o grupare oculta—, care se lupta din rasputeri pentru a-si mentine pozitiile, influenta, parghiile de putere nelegitime, neconstitutionale. Si din acest motiv avem o gama intreaga de manifestari de la cele de strada pana la tot felul de declaratii politice din partea sefilor unor institutii care nu sunt politice, dar care vad ca fac politica cu foarte multa daruire”, a mai afirmat Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: