Tariceanu, cu baronii Oprisan si Arsene in spate, il ameninta pe Iohannis: „Va iesi soarele si pe strada noastra!”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a acuzat, joi, la Focsani pe presedintele Iohannis ca ” nu da doi bani pe lege si dreptate”. El a lansat si o amenintarea voalata: „Va iesi soarele si pe strada noastra!”.

Tariceanu a sustinut ca Romania, dupa 160 de ani de la Unirea Principatelor,  nu a „invatat aproape nimic din invataturile lui Kogalniceanu”. „Vrajba peste tot! Para la inalta poarta de la Bruxelles! Un presedinte care nu da doi bani pe lege si dreptate! Un presedinte imparat si nu cetatean!”, a spus Tariceanu, avandu-i in spate pe celebrii baroni ai PSD Marian Oprisan si Ionel Arsene, trimis in judecata de DNA in mai multe dosare de coruptie.

„Pe drum spre Focsani am citit cu placere si surprindere indemnurile lui Mihail Kogalniceanu catre Domnul Principatelor, indemnuri date in urma cu 160 de ani: ‘Fii dar omul epocii; fa ca legea sa inlocuiasca arbitrariul; fa ca legea sa fie tare, iar tu, Maria ta, ca domn fii bun, fii bland; fii bun mai ales cu acei pentru care mai toti Domnii trecuti au fost nepasatori sau rai. Fa, dar, ca domnia ta sa fie cu totul de pace si de dreptate; impaca patimile si urile dintre noi si reintrodu in mijlocul nostru stramoseasca fratie. Fii simplu, Maria ta, fii bun, fii Domn cetatean; urechea ta sa fie pururea deschisa la adevar si inchisa la minciuni si la lingusire’.

Romania noastra a crescut 160 de ani de atunci, dar nu am invatat aproape nimic din invataturile lui Kogalniceanu. Vrajba peste tot! Para la inalta poarta de la Bruxelles! Un presedinte care nu da doi bani pe lege si dreptate! Un presedinte imparat si nu cetatean!

Dar speranta nu a murit! Va iesi soarele si pe strada noastra! Pana atunci: hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana!”, a spus Tariceanu.

Liviu Dragnea, care si-a anuntat si el prezenta, nu a mai ajus de frica huiduielilor. El a pretextat ca are o „problema la un picior”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: