Tariceanu, cu spume la gura, solicita demisia lui Klaus Iohannis in urma deciziei CCR: „Sa demisioneze neconditionat si imediat din functie”

politica

Presedintele ALDE solicita demisia presedinteloui Romaniei, Klaus Iohannis, dupa ce CCR a decis ca interzicerea amnistiei si gratierii nu poate fi inclusa in Constitutie. „Klaus Iohannis a atras poporul intr-o aventura nesabuita, momindu-l sa faca un joc impotriva democratiei insasi”, sustine Tariceanu.

„Pentru gravele tentative de abatere a Romaniei de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constitutionala, presedintele Klaus Iohannis trebuie sa demisioneze neconditionat si imediat din functie”, afrima Tariceanu.

Mesajul integral:

In urma cu putine ore, Curtea Constitutionala a invalidat propunerea presedintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei si a gratierii pentru persoane acuzate de coruptie. E important de precizat ca a existat unanimitate cu un scor de 8-0! Asta spune totul despre cat de constitutionala a fost intiativa dlui Klaus Werner Iohannis!

Decizia CCR este de o maxima gravitate si nu poate ramane fara urmari pe masura.

Ea denota ca presedintele Klaus Iohannis a atras poporul intr-o aventura nesabuita, momindu-l sa faca un joc impotriva democratiei insasi. Pentru ca amnistia si gratierea – insemnand clementa fata de oameni aflati in situatii speciale – sunt masuri care s-au nascut odata cu istoria, acum mii de ani si nimeni nu si-a permis vreodata, nici chiar comunistii, sa le stirbeasca.

Klaus Iohannis nu are nicio scuza: a fost prevenit. Dupa ce si-a anuntat intentiile s-au scris nenumarate articole si analize, s-au tras semnale de alarma de catre specialisti, a fost tras de maneca pana si de sustinatori ai lui.

Am facut-o si noi in repetate randuri, dar fara sa-l induplecam. Parlamentul Romaniei a respectat votul de la 26 mai si a propus proiecte de legi care sa puna in practica dorintele dlui Iohannis, chiar daca a avertizat ca initiativele sunt in afara legii fundamentale.

Nimic nu l-a impresionat, nimic nu l-a abatut din drumul spre satisfacerea egoista, meschina, a intereselor politico-electorale proprii.

Klaus Iohannis a reusit sa puna vointa poporului roman in cea mai delicata, mai grava pozitie cu putinta, aceea de a se exprima impotriva unor reguli aproape sacre ale statului de drept, intalnite in toate tarile civilizate ale lumii.

Klaus Iohannis nici macar nu a lasat poporul sa aleaga cum crede de cuviinta, ci a cerut raspicat si neincetat poporului sa aleaga asa cum vrea presedintele: cine nu e cu mine, e impotriva mea!

Klaus Iohannis a tarat in aventura lui si Parlamentul Romaniei, nevoit sa se implice in transpunerea in viata a ideilor Marelui Carmaci.

Pentru gravele tentative de abatere a Romaniei de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constitutionala, presedintele Klaus Iohannis trebuie sa demisioneze neconditionat si imediat din functie.

Imediat insemnand imediat!

Mai mult despre: ,


Comentarii: