Tariceanu da indicatii parlamentarilor, cum trebuie sa modifice Codul penal in privinta abuzului in serviciu: „Sa nu se mai permita abuzuri”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti ca abuzul in serviciu trebuie reglementat intr-un mod „precis, care sa nu permita interpretari si abuzuri”, sustinand ca nu stie daca acesta va avea un prag.

„Aceasta chestiune va face obiectul dezbaterilor in comisia speciala care functioneaza in Parlament. Eu am primit o serie de reactii, de pareri de care probabil cei din comisie vor tine cont, pentru ca le voi transmite aceste puncte de vedere, dar nu stiu sa va spun care va fi forma finala. Sper ca acest abuz in serviciu care creeaza numeroase probleme pentru cei care lucreaza in administratie sa fie reglementat intr-un mod echilibrat si care sa tina seama de cele mai bune practici europene”, a sustinut Tariceanu, citat de news.ro.

Acesta a spus ca nu stie daca abuzul in serviciu va avea un prag si a explicat faptul ca acesta trebuie formulat mai precis, „sa nu permita interpretari si abuzuri”.

„Nu stiu daca se va alege o solutie cu prag. Nu e vorba de redefinirea conceptului, cu toate ca in alte tari, in Franta, dar si in Germania, nu exista abuz in serviciu, cred ca trebuie o formulare mult mai precisa, exacta, bine definita, care sa nu permita interpretari si abuzuri”, a conchis el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: