Tariceanu da VERDICTUL: „Acuzatiile in cazul lui Victor Ponta sunt SUBTIRI”

politica

Calin-Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca acuzatiile de coruptie aduse premierului sunt „subtiri” si ca motiunea de cenzura initiata de PNL este un drept al lor, un drept insa de care liberalii  profita pentru a rasturna actuala guvernare.

„Acuzatiile in cazul premierului sunt subtiri. Premierul nu e acuzat de fapte de coruptie care s-au desfasurat in mandatul sau. Trimiterea sa in judecata nu e un lucru uzual. Trebuie sa acceptam prezumtia de nevinovatie ca si in cazul presedintelui, iar cetatenii au tinut cont de acest lucru cand l-au ales”, a precizat acesta.

Presedintele ALDE a mai precizat ca va fi solidar cu partenerii de coalitie si ca partidul are toate motivele pentru a actiona in acest sens.

„E o presiune politica care afecteaza actul justitiei in momentul in care opozitia profita de acest lucru si cere demisia guvernului, deoarece capata o conotatie politica. ALDE are tot interesul sa sustina Guvernul si sa mergem mai departe, sa demonstram ca ne-am dus angajamentele din 2012. Daca ne uitam la PSD, cred ca refacerea de putere de cumparare a cetatenilor s-a realizat intr-o masura buna. Din punctul de vedere al liberalilor din ALDE, reusita Codului Fiscal ultraliberal este o contributie pentru intreprinzatori. Avem niste realizari cu care cred ca putem cere increderea cetatenilor”, a mai precizat acesta.

Referitor la impactul pe care trimiterea in judecata a premierului l-a creat atat in tara, cat si in strainatate, Tariceanu a precizat ca nimeni nu stie ce se afla in spatele acstor acuzatii, de aceea acest caz trebuie tratat cu mare responsabilitate.

„Exista un anumit impact, de aceea am sustinut ca este o responsabilitate deosebita in acest caz. Asa cum in cazul lui Basescu, dosarele in care era acuzat au fost date deoparte prin decizia procurorului sef, si in cazul premierului ar trebui cantarite cu mare responsabilitate, avand in vedere consecintele grave pe care le creeaza”, a mai adaugat presedintele Senatului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: