Tariceanu, dat afara din ALDE Europa. Norica Nicolai face spume si il ataca violent pe Guy Verhofstadt: „Destul, m-am saturat”

politica

Norica Nicolai, prima pe lista ALDE pentru europarlamentare, lanseaza un nou atac violent la adresa lui Guy Verhofstadt, seful ALDE Europa, semn ca formatiunea lui Tariceanu va fi data afara cu siguranta din familia europeana ALDE. Nicolai ii ureaza lui Guy Verhofstadt sa nu mai ajunga, dupa alegeri, in pozitii importante in UE.

„Am un mesaj pentru Guy Verhofstadt si Manfred Weber, politicieni pe care credeam ca-i cunosc, care isi permit sa dea ordine sistemului de justitie din Romania si cer suspendarea legilor din tara noastra doar pentru ca ei sa-si bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruta Kovesi in fruntea EPPO.

Destul! M-am saturat de dublul vostru standard, m-am saturat de faptul ca ne cereti permanent o justitie independenta, dar ne dati ordine de la Bruxelles pentru ca cei care va servesc interesele sa fie exonerati de raspundere. Lucrul acesta explica de ce unii au ales sa paraseasca UE, iar altii sa o conteste.

Intr-o Uniune Europeana care presupune ca respecta statul de drept si propriii cetateni, nu au ce cauta astfel de comportamente hegemonice care dauneaza intregului proiect european. Am inteles clar ca voi sunteti cei care vreti o alta Uniune Europeana, doar a voastra, a celor care si-au facut un scop in viata din a-i umili pe ceilalti. Nu asta este Uniunea Europeana la care noi am aderat si care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidaritatii, a egalitatii dintre cetateni si statele membre.

Sper ca urmatorul Parlament European sa nu va mai gaseasca in pozitii din care sa va manifestati in acest mod fata de Europa deoarece voi sunteti cei care faceti cele mai mari deservicii acestui proiect!”, a scris Norica Nicolai pe Facebook.

Recent, Nicolai a mai spus despre Guy Verhofstadt ca face jocurile lui George Soros.

„Domnul Guy Verhofstadt, aflandu-se la final de cariera, isi doreste o pozitie. Ori ALDE, in actuala formula numerica, nu-i poate permite sa ajunga nici presedinte al Parlamentului, nici presedinte al Comisiei Europene, partidul care il sustine nu se afla la guvernare in Belgia de foarte multa vreme. Are un foarte mare atasament fata de Franta, fata de Macron, fata de Soros, pentru ca sunt dovezi clare ca este foarte interesat, cel putin fata de componenta economica a imperiului Soros, dar cred ca si fata de aceasta componenta politica pe carte Soros o dezvolta in Europa”, a declarat Nicolai intr-un interviu pentru DC News.

Presedintele ALDE Europa, Guy Verhofstadt, a criticat foarte dur puterea de la Bucresti pentru masurile promovate in domeniul justitiei. Guy Verhofstadt, a transmis, pe 15 ianuarie, ca in cazul in care formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu sustine aplicarea in totalitate a recomandarilor Comisiei de la Venetia in privinta legilor justitiei si ONG-urilor va avea ”un loc binemeritat in interiorul familiei ALDE, daca nu, nu”. El a mai afirmat ca liberalii romani, cu referire la partidul condus de Calin Popescu Tariceanu, au promis sa urmeze aceasta cale si ca se asteapta sa actioneze ca atare.

”Daca vor face acest lucru vor avea un loc binemeritat in interiorul familiei ALDE. Daca nu, nu”, a avertizat Verhofstadt.

Mai mult despre: ,

Comentarii: