Tariceanu, delir, vrea ca ALDE sa inghita PNL-ul. Scrisoare catre liberali: „Va asteptam alaturi de noi, noi am ramas in transee”

politica

Liderul ALDE, Calin Popesci Tariceanu, le-a transmis sambata o scrisoare deschisa „alegatorilor liberali” in care le spune ca „va asteptam alaturi de noi” pentru ca „am ramas singuri in lupta contra unui sistem invizibil, dar palpabil, care incet, incet, incearca sa ne acapareze viata”. ALDE este cotata cu 2% in cel mai recent sondaj de opinie realizat de IMAS.

„Scrisoare deschisa catre alegatorii liberali

Dragii mei,

Se apropie cu pasi repezi alegerile si m-am gandit ca, poate, este bine sa limpezim putin apele! Ne-ati pus pe noi, cei din ALDE, la colt, pentru ca ne-am aliat cu PSD-ul atunci cand PNL-ul a fost inghitit de PDL si, peste noapte, a luat forma si obiceiurile lui Basescu/Petrov!

V-ati suparat pe noi, cei din ALDE, cand am atras atentia ca Iohannis este doar un ficus solemn care nu reprezinta nici liberalismul si nici poporul roman.

Ati fost dezamagiti de noi, cei din ALDE, cand am spus ca nu suntem de acord sa renuntam la libertatile si drepturile fundamentale nici de frica procurorilor, si nici macar de frica unui virus.

Si iata unde ati ajuns: nevoiti sa priviti neputinciosi la trecerea a 135 de primari PSD in tabara PNL si la trecerea de parlamentari PSD si ALDE la partidul care v-a promis cu limba de moarte ca a ferecat cu lanturi portile partidului si nici un traseist nu isi mai gaseste locul in partidul Bratienilor. In numele acestor promisiuni le-ati dat votul, le-ati dat increderea voastra, si ne-ati pedepsit pe noi pentru fapte pe care nu le-am comis.

Noi, cei din ALDE, am ramas in transee, acolo unde ne-ati lasat! Am ramas sa luptam, cu puterile noastre, pentru pensii si alocatii asa cum zice legea.

Noi, cei din ALDE, am ramas singuri in lupta contra unui sistem invizibil, dar palpabil, care incet, incet, incearca sa ne acapareze viata!

Noi, cei din ALDE, asa putini cati am ramas, suntem decisi sa tinem sus steagul apararii drepturilor si libertatilor romanilor! Pana la capat!

Noi, cei din ALDE, va asteptam alaturi de noi!”, transmite Tariceanu.

Un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arata ca ALDE este cotata cu doar 2,4% din intentiile de vot, mult sub pragul parlamentar.

ALDE scade si mai mult in sondaje, fiind creditata cu doar 2,4% din intentiile de vot, anunta Europa FM. Pentru formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu este cel mai slab scor, reprezentand mai putin de o treime din procentajul pe care il avea in urma cu exact un an (7,4% in august 2019).

Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS in perioada 6 – 26 august, pe un esantion de 1010 persoane si are o marja de eroare de 3,1%.

Pentru PSD este cel mai slab scor din ultimele 8 luni. Doar in ianuarie a mai inregistrat partidul condus de Marcel Ciolacu un procentaj mai slab (20,6%), in rest avand intre 23 si 25 de procente.

PNL ramane pe primul loc cu 33,6% din intentiile de vot la parlamentare.

Pe locul 3 in ierarhia politica este Alianta USR – USR, cu 18,3% din optiuni – o usoara crestere fata de luna iulie, cand Alianta avea 17,2%.

Pro Romania creste in aceasta luna, ajungand la 10,6%, dupa ce in iulie partidul lui Victor Ponta cobora la 9,7%.

UDMR stationeaza deasupra pragului electoral cu 5,7%, dupa ce in iunie era creditata cu doar 3,4%, iar in iulie inregistra o revenire (5,6%).

PMP ramane sub limita care i-ar permite sa intre in Parlament (4,1%).

Mai mult despre:

Comentarii: