Tariceanu devine tot mai lacom, pregateste o lovitura majora impotriva PSD. Se va alia cu Opozitia

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca alegerea primarilor sa se faca in doua tururi de scrutin, considerand ca situatia actuala, cu alegerea intr-un tur, pentru candidatii formatiunii sale este un handicap, in timp ce pentru partidele mari este un avantaj nemeritat. Proiectul alegerilor in doua tururi este puternic sustinut si de partidele din Opozitie.

“Noi sustinem ca alegerea trebuie sa se faca in doua tururi. Cand o sa discutam, daca o sa intre in discutie legea de organizare a alegerilor locale, mai avem timp. Chestiunea asta pentru noi e un handicap, in timp ce pentru partidele mari este un avantaj nemeritat”, a declarat Tariceanu, sambata, intr-o conferinta de presa la Constanta, citat de news.ro.

El a fost completat de presedintele organizatiei judetene a ALDE Constanta, senatorul Ion Popa, care a afirmat ca Dacian Ciolos putea schimba acest lucru atunci cand a fost premier, dar ca nu a dorit sa o faca.

“Chestiunea aceasta putea sa o rezolve cel care se bate cel mai tare cu pumnul in piept acum de alegerea primarilor in doua tururi, si anume domnul Ciolos. Cand era prim-ministru putea sa dea ordonanta de urgenta pentru a modifica legea alegerilor locale si primarii puteau fi alesi in doua tururi, dar nu a vrut. Si va spun in cunostinta de cauza, nu a vrut sa faca lucrul asta”, a precizat Ion Popa.

Tariceanu a mai spus, in cadrul conferintei de presa, ca el contesta organizarea oricarui tip de referendum simultan cu alegerile locale, parlamentare sau prezidentiale.

“Vad ca Curtea Constitutionala a decretat ca nu este neconstitutional, dar sa stiti ca sunt doua aspecte. Unul este aspectul de constitutionalitate si altul este aspectul politic de oportunitate. Deci eu contest vehement oportunitatea organizarii oricarui tip de referendum simultan cu alegeri locale, parlamentare, prezidentiale, de orice fel pentru ca sensul alegerilor risca sa fie deturnat, distorsionat. Si din acest motiv eu consider ca nu este oportun. Din punct de vedere constitutional, da, OK”, a precizat Tariceanu.

Mai mult despre:

Comentarii: