Tariceanu dezvaluie o convorbire privata cu Iohannis. I-ar fi spus ce are de gand cu PSD

politica

Presedintelel Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca Iohannis i-a spus, in timpul unei intalniri la Cotroceni, ca va refuza instalarea unui premier PSD.

„La intrevederea avuta cu presedintele, la doua zile dupa alegeri, domnia sa mi-a spus foarte direct ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a nu numi un premier din partea PSD. Aceste afirmatii nu au fost singurele care m-au pus pe ganduri. A spus ca vrea sa declanzseze un razboi total, lucru pe care azi il vedem prinzand contur „, a declarat Calin Popescu Tariceanu dupa refuzul lui Iohannis de a o desemna pe Shhaideh.

„I-am atras atentia presedintelui ca trebuie sa priveasca la rezultatul alegerilor care arata un invingator foarte clar. Acest lucru il ignora in dorinta de a arata ca poate face un exces de putere. Suntem in situatia evidenta de a vedea ca suntem pusi in fata unei realitati pe care nu o dorim: se doreste declansarea unei crize politice majore. Va trebui sa cumpanim foarte bine, pentru ca noi dorim sa nu bagam Romania intr-o criza politica. Presedintele forteaza declansarea unei crize politice. Gestul nemotivat al presedintelui nu poate fi tradus decat ca un exces de putere extrem de pagubos

Probabil considera ca postura de lider al opozitiei este menirea pe care o are ca presedinte. Trebuie sa intelegem cu totii resorturile acestei decizii pentru a nu intra in capcanele care au fost intinse in ultimele zile legat de nominalizarea PSD si ALDE”, a adaugat Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: ,

Comentarii: