Tariceanu, dezvaluiri in PREMIERA despre ziua in care Ponta a demisionat: „NIMENI nu a incercat sa il intoarca din drum”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a vorbit in editia de vineri a emisiunii ”Dosar de politician”, de pe B1 TV, despre momentul demisiei lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, precum si despre perioada consultarilor presedintelui Klaus Iohannis cu partidele politice, in vederea numirii unui premier.

Tariceanu a spus ca inaintea anuntului oficial cu privire la demisie, Victor Ponta a avut o discutie cu partenerii de coalitie si ca acesta luase deja decizia de a pleca din fruntea Guvernului.

”Nu am aflat de la televizor. Am aflat in dimineata acelei zile. Am avut o convorbire cu domnul Ponta si dupa aceea am facut o reuniune la care a participat si domnul Dragnea, cu el cred ca a vorbit inaintea mea. Era domnul Ponta, era domnul Dragnea, cred ca era si domnul Oprea. (…) Eu cred ca probabil tensiunea din ziua precedenta, generata de tragedia din clubul Colectiv, manifestatiile de strada probabil ca l-au facut sa considere serios aceasta optiune. Eu cred ca ar fi avut o alta solutie, poate. In fine, premierul decide si nu a stat sa ne dea explicatii detaliate. Nici nu a incercat cineva sa il intoarca din drum. Era foarte ferm in aceasta decizie. Nu ne-am sfatuit”, a spus Tariceanu.

”Am fost invitati separat la consultari. Nu a fost invitat USL. Inainte de a doua runda de consultari am avut doua discutii cu domnul Dragnea, ne-am consultat la telefon. Eu inainte spusesem ca ar fi fost bine sa facem o propunere impreuna. Domnul Dragnea mi-a comunicat ca PSD are o propunere, in persoana domnului Liviu Voinea. Eu cred ca fiecare partid are dreptul, mai ales la a doua runda de consultari, sa avanseze un nume de prim-ministru. I-am spus domnului Dragnea ca nu cred ca este cea mai buna propunere, dar i-am transmis ca poate sa conteze si pe sprijinul nostru”, a mai spus Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: