Tariceanu, disperat. ALDE Brasov a fost preluat de un afacerist care si-a omorat contabila

politica

Urmare a conflictului din ALDE, seful filialei Brasov, Daniel Zamfir, a fost inlocuit din functie. Calin Popescu Tariceanu l-a instalat ca presedinte al ALDE Brasov pe Ionica Anutoiu, un afacerist care si-a ucis contabila.

Noul presedinte, Ionita Anutoiu, a fost numit zilele trecute, informeaza newsbv.ro.

Cine este Ionica Anutoiu: “In acea zi i-a spus Melaniei: ‘Pleaca, in aia ma-tii, ca-ti trag una!’”

Afacerist dubios din Brasov, trimis in 2004 in judecata pentru inselaciune, Ionica Anutoiu are si o condamnare definitiva pentru omor. In 29 aprilie 2006, Anutoiu a ucis-o in plina strada pe Melania Bitea, fosta lui contabila. La cele peste 100 de kilograme ale sale, el i-a tras un dos de palma femeii, care a cazut si s-a lovit cu capul de asfalt. Dupa cateva zile de coma, Melania Bitea a murit.

Martori la scena au fost prietenul lui Anutoiu, Dumitru Butan (afacerist si politician local), si sotia sa. Initial, acesta i-a luat apararea, dupa care s-a decis sa spuna adevarul. Avea depresii pentru ca jurase stramb pe Biblie.

„In acea zi i-a spus Melaniei: ‘Pleaca, in aia ma-tii, ca-ti trag una!’. Apoi s-a intors spre ea si in secunda urmatoare a lovit-o. Am auzit ‘cloc’, zgomot facut de maxilarul ei. I-am spus atunci: ‘Ce ai facut mai, nenorocitule, ce ai facut Ionica?’. A lovit-o cu mina dreapta, nu stiu daca avea pumnul strins sau nu. A fost o lovitura grava, iar femeia a cazut si s-a lovit cu capul de caldarim. A lovit-o intentionat, a fost o lovitura puternica. Apoi, cit timp eu m-am repezit sa o ajut, el statea pur si simplu si se uita. Anutoiu mi-a spus sa declar ca Melania l-ar fi tinut de mina si el a incercat sa scape de strinsoarea ei“, a spus Butan in timpul procesului.

“Ne-a mintit ca Melania e hoata. Ca s-a dus acasa si sotul ei a batut-o”

Sotia lui Dumitru Butan, care si ea i-a luat initial apararea lui Anutoiu, a martusit apoi plina de remuscari.

“Ne-a mintit ca Melania era hoata, a dat vina pe ea pentru tot. Nu trebuia sa acceptam asa ceva. Am probleme mari de atunci, nu mai pot sa dorm, am remuscari, nu mai vreau sa traiesc cu povara minciunii in suflet toata viata. A zis ca el e om bun si cinstit. Ne-a mintit si noi i-am mai acordat o sansa. Ne-a manipulat, pina sa descoperim ca el este un mincinos. Ne-a spus ca Melania a plecat in acea seara din spital, ca s-a externat. Si ca s-a dus acasa, iar sotul ei a batut-o toata noaptea. Si ca doua zi, spunea Anutoiu, s-a dus din nou la spital. Anutoiu se purta foarte frumos cu noi, ne cauta mereu, ne vorbea frumos la telefon, era amabil. Stia ca este vinovat si ca noi sintem martorii lui principali. Nu aveam nici o obligatie fata de el, am vrut sa-l ajutam pentru ca se purta frumos cu noi“, a spus atunci Carmen Butan.

Condamnat la patru ani cu suspendare. A refuzat sa-l ajute pe fiul victimei

Cu toate acestea, Ionica Anutoiu a primit in 2007 o condamnare cu suspendare. Patru ani de inchisoare cu suspendare si opt ani de supraveghere, pentru lovituri cauzatoare de moarte. In timpul procesului, el a sustinut ca este nevinovat si ca n-a lovit-o pe femeie, care l-ar fi jignit fara motiv. El doar a incercat sa se elibereze din strinsoarea ei. Anutoiu a mai spus atunci ca nu-l poate sprijini sau despagubi material pe fiul minor al Melaniei Bitea, ramas orfan de mama, deoarece nu este un om bogat.

anutoiu

Foto: Ionica Anutoiu, delegat la congresul lui Tariceanu

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: