Tariceanu, dupa ce Dancila i-a furat trei parlamentari pentru a-i face ministri: „Formula de lumea a treia”

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca nominalizarea a trei membri ALDE pentru functii de ministri de catre Dancila reprezinta o „formula de lumea a treia”.

„Incercarea PSD denota stilul pe care il intelege doamna Dancila sa il practice si care este unul care nu intra in nici un fel de norma democratica a regulilor democratice pentru ca in fond daca e sa ne gandim simplu de tot si ministrii care fac parte in Guvern si reprezentarea in Parlament este ca urmare a votului cetatenilor, ea nu poate sa sara peste aceste lucruri si sa incerce sa faca asa un fel de echipa incropita in care ea crede ca este reprezentat un partid, care a decis sa iasa de la guvernarea numai pentru a incerca sa evite votul in Parlament cum ar trebui dat in cazul in care se schimba compozitia politica a Guvernului”, a explicat Tariceanu.

El a mai spus ca seful Executivului nu poate continua cu astfel de artificii, pentru ca prevederile constitutionale sunt foarte clare.

„Doamna Dancila nu poate sa functioneze in continuare cu aceste artificii, in cazul articolului 85 din Constitutie vorbeste foarte clar despre acest lucru. Presedintele poate sa numeasca ministri, numai in conditiile in care la o schimbare a structurii politice exista un vot de incredere prealabil in Parlament. Doamna Dancila incearca din rasputeri tot felul de formule care sunt de lumea a treia, de tara de lumea a treia ca sa evite acest vot in Parlament”, a a mai spus presedintele ALDE.

Premierul Viorica Dancila a anuntat miercuri ca a decis nominalizarea unor reprezentanti ai ALDE pentru cele trei portofolii ramase vacante in urma retragerii acestei formatiuni de la guvernare in luna august.

Pentru portofoliul Mediului si functia de viceprim-ministru a fost nominalizata Gratiela Gavrilescu. Pentru portofoliul Energiei a fost nominalizat Ion Cupa, iar pentru Relatia cu Parlamentul a fost nominalizat Stefan Baisanu.

„In aceasta dupa-amiaza voi trimite propunerile catre Palatul Cotroceni”, a declarat premierul la Palatul Victoria.

Mai mult despre: ,

Comentarii: