Tariceanu e prea important. Nu participa nici astazi la consultarile de la Cotroceni

actualitate

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, copresedinte ALDE, nu va participa la consultarile de la Cotroceni pe tema Brexit, ca urmare a unor angajamente luate anterior, a anuntat luni Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al sefului Camerei Superioare.

„Ca urmare a unor angajamente anterioare, dl Tariceanu nu participa la consultarile de la Cotroceni privind o serie de probleme din Uniunea Europeana si implicatiile lor asupra Romaniei. De altfel, in cadrul unei convorbiri telefonice cu presedintele Romaniei purtate joi, la initiativa dlui Tariceanu, a rezultat ca intalnirile organizate de Administratia Prezidentiala pe aceasta tema vor continua, existand dorinta din partea ambilor de a contribui la definirea unor solutii care sa tina seama de interesele Romaniei, ale cetatenilor romani care se afla in Marea Britanie, cat si de necesitatea unor actiuni si masuri solidare ale membrilor UE”, a precizat Andrei Alexandru.

Presedintele Senatului nu a onorat nici pe 24 iunie invitatia sefului statului pentru consultari pe tema rezultatelor referendumului din Marea Britanie pentru ca nu avea pregatita o analiza a impactului acestei decizii a britanicilor.

Cea de-a doua runda de consultari intre presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos, guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si liderii partidelor parlamentare, pe tema situatiei create in urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii, are loc luni, de la ora 17,00, la Palatul Cotroceni.

Pe 30 iunie, Administratia Prezidentiala anunta ca presedintele Klaus Iohannis ii invita pe premier, guvernatorul BNR si liderii partidelor la o noua runda de consultari, prilej cu care doreste sa ii informeze cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, pe 28 si 29 iunie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: