Tariceanu este furios. Bruxellesul s-a prins ca-i intoxicare, a eliminat din rezolutia privind Romania referirile la protocoale

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, afirma ca a vazut proiectul de rezolutie privind respecatrea statului de drept in Romania, pe care Parlamentul Europen il ca adopta saptamana viitoare. Tariceanu este furios ca referirile la protocoalele secrete au fost eliminate.

„Primul-ministru, din punctul meu de vedere, s-a prezentat foarte bine in Parlamentul European. Lucrurile sunt acum insa pe un fagas pe care premierul nu poate sa faca mare lucru. De ce? Pentru ca deja am primit copia proiectului de rezolutie, care a fost negociat intre liderii de grupuri. Deci noi vom asista saptamana viitoare la derularea unui moment mai degraba formal. Lucrurile sunt practic asezate pe o anumita directie. Avand in vedere ca textul a fost negociat intre grupurile politice, este de asteptat ca o majoritate din Parlament sa voteze in favoarea adoptarii acelei rezolutii. Numai ca, pentru a lamuri lumea, acea rezolutie nu este o rezolutie care penalizeaza Romania. Nu, acolo sunt exprimate anumite puncte de vedere”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, pentru Mediafax.

Presedintele ALDE atrage atentia asupra mentiunilor privind protocoalele secrete si efectele lor, care au disparut din rezolutie.

„Pot sa va spun ca, vazand textul, este foarte interesant ca unul din punctele din aceasta rezolutie se referea in forma initiala, de saptamana trecuta, la existenta protocoalelor si punea sub semnul intrebarii legalitatea protocoalelor dintre serviciile de informatii si institutii din justitie. Ce s-a intamplat intre timp, in ultimele doua zile? Acea referire a disparut. Nu stiu cine a intervenit, nu stiu. A intervenit cineva din Romania ca sa fie scoasa? Pe cine deranja acel lucru, care a fost sesizat de liderul grupului ALDE, Guy Verhofstadt, si care in nenumarate randuri a vorbit cu ingrijorare despre acest fenomen, care sigur ca este fenomenul principal care afecteaza independenta justitiei din Romania”, a mai spus Tariceanu.

Rezolutia privind situatia sistemului judiciar din Romania si respectarea statului de drept va fi votata, in Parlamentul European, in data de 13 noiembrie.

Desi multi au vrut sa o opreasca, Rezolutia privind Romania va fi votata, pe 13 noiembrie, in Parlamentul European. Tot atunci se publica si MCV-ul

Potrivit draftului rezolutiei, intrat in posesia MEDIAFAX, Parlamentul European este profund ingrijorat cu privire la potentialul de a submina independenta sistemului judiciar.

Draftul rezolutiei privind Romania: Parlamentul European e profund ingrijorat de modificarile legislative

Sursa mentionata vorbeste si despre faptul ca „APCE solicita Romaniei sa respinga noile proiecte de legi care impun ONG-urilor obligatii suplimentare de raportare financiara, sa le modifice in conformitate cu recomandarile Comisiei de la Venetia si cu OSCE / BIDDO si sa le supuna unei largi consultari publice inainte de adoptare”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: