Tariceanu exulta dupa decizia CCR. Cere ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban sa fie votata de urgenta

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, sustine ca atat decizia Curtii Constitutionale, cat si abordarea politica ar presupune votarea neintarziata a motiunii de cenzura depuse la finalul lunii august.

„Era de asteptat. (…) Decizia a fost luata cu unanimitate – doi judecatori au considerat nu numai atat, ca cererea premierului era inadmisibila. Suntem in situatia in care nu numai decizia CCR, dar si analiza si, as spune, abordarea politica, din punctul meu de vedere, ar presupune votarea neintarziata a motiunii. Trebuie dat un semnal catre cetateni, catre acest Guvern ca guverneaza prost, fie in ceea ce priveste gestionarea crizei din punct de vedere medical-sanitar, fie ca vorbim de componenta economica a vietii noastre, care este foarte importanta, fie ca vorbim de inceperea scolii, fie ca vorbim de organizarea alegerilor. (…) Daca inceperea scolii este atat de haotica si alegerile se vor desfasura cu aceleasi riscuri si in aceeasi debandada”, a declarat, pentru Agerpres, Calin Popescu-Tariceanu.

El a precizat ca, in cazul in care motiunea de cenzura va fi supusa votului in plenul reunit al Parlamentului, ALDE va vota pentru.

Tariceanu a sustinut ca in varianta in care aceasta motiune de cenzura ar fi adoptata de Parlament solutia ar fi un guvern cu un mandat scurt, pana la alegerile parlamentare, condus de un premier neutru.

„Am auzit propuneri gen guvern de uniune nationala. Nu. Dintr-un singur motiv: pentru ca formarea unui guvern de uniune nationala presupune negocieri foarte lungi, complicate. Ar trebui un prim-ministru neutru, care sa aiba drept unica misiune organizarea corecta si libera a alegerilor. Asta ar trebui in aceasta perioada de campanie electorala pentru alegerile locale si alegerile parlamentare – un guvern cu un mandat extrem de scurt, pana la alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 6 decembrie”, a spus liderul ALDE.

Marti, Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca nu exista conflict juridic intre Guvern si Parlament ca urmare a depunerii unei motiuni de cenzura in sesiune extraordinara.

Mai mult despre:

Comentarii: