„Tariceanu, hotule, la puscarie!”. CPT, galben, intampinat cu catuse in fata Parchetului General de catre protestatari – Video

news

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a ajuns, miercuri, la Parchetul General, unde a fost citat intr-un dosar in care este suspectat de abuz in serviciu. Ela fost intampinat cu catuse de catre celebrul protestatar Marian Morosanu „Ceausescu”.

„Ati venit sa probati catusele? Schimbati imunitatea parlamentara cu catusele. Ia uitati, catusele! Tariceanu, hotule, la puscarie!”, a strigat Marian Morosanu.

Liderul ALDE a ajuns la Parchetul General cu putin inainte de ora 16.30 si a refuzat sa faca declaratii presei.

Anterior, la Parlament, el a afirmat ca este vorba despre o confuzie sau de o necunoastere a prevederilor legale, mentionand ca nu presedintele Senatului decide daca un senator isi pierde aceasta calitate, ci Plenul.

“Din ceea ce a aparut in presa, pentru ca practica scurgerii informatiilor catre presa este una obisnuita a parchetului din Romania, am aflat ca sunt acuzat de abuz in serviciu in legatura cu neaplicarea unei decizii de incompatibilitate cu privire la un senator ceea ce doresc sa subliniez este ca nu presedintele Senatului, care are un rol mai degraba de reprezentare si nu are functiie executive, nu presedintele Senatului este cel care decide daca un senator isi pastreaza calitatea de membru al Senatului sau si-o pierde, acest lucru se face in urma unei proceduri pe care am indeplinit-o in mod riguros pe baza regulamentului Senatului, iar decizia se ia de catre plenul Senatului cu majoritatea membrilor sai”, a declarat, miercuri, Tariceanu, la Parlament, citat de news.ro.

El crede ca este vorba de confuzie sau de o necunoastere a prevederilor legale de catre procurori.

“Pana nu voi vedea dosarul mai multe detalii nu pot sa va dau. Banuiesc ca aceasta este speta si cred ca aici este vorba de o confuzie, daca nu chiar mai mult, de o necunoastere a prevederilor legale de catre cei de la Parchet. (…) Merg la Parchet, am tot interesul sa colaborez cu justitia pentru lamurirea acestor chestiuni”, a mai precizat liderul ALDE.

In 22 ianuarie, Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca a primit o instiintare de la Parchetul General ca este suspect intr-un dosar de abuz in functie, in legatura cu mandatul unui senator care se afla in incompatibilitate.

Dosarul vizeaza perioada in care a fost presedinte al Senatului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: