Tariceanu iar delireaza rau: „Iohannis vrea mai mult de 2 mandate de presedinte, de aceea vrea sa schimbe Constitutia”

politica

Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, ca presedintele Klaus Iohannis doreste sa modifice Constitutia in interes propriu, pentru a obtine mai multe mandate de presedinte.

„Nu stiu daca ati urmarit aseara conferinta de presa a dlui Iohannis, dar daca nu, as spune ca nu ati pierdut ceva, pentru ca mai nou vorbeste mult fara sa spuna nimic.

Dar ieri a fost totusi ceva. Intrebat de un jurnalist cum explica atacurile repetate ale lui Ludovic Orban la adresa judecatorilor Curtii Constitutionale, dl Iohannis a confirmat ca are in vedere o ‘reasezare constitutionala’. In alte cuvinte este vorba de modificarea Constitutiei Romaniei, modificari care sa le permita PNL-istilor sa puna noi judecatori la CCR, sa schimbe Avocatul Poporului si in general sa politizeze cu oameni din propriul partid toate institutiile publice.

Eu cred ca in spatele acestei modificari de Constitutie se mai ascunde ceva: dorinta dlui Iohannis de a se mai bucura de noi mandate prezidentiale in care sa aiba toata puterea: Guvernul lui, Parlamentul lui, Justitia lui, CCR-ul lui, Avocatul Poporului etc. Or acest lucru nu se poate face fara o modificare a Constitutiei Romaniei!

Iata un nou motiv pentru a vota Pro Romania! Noi nu vom accepta instalarea unui dictator! Noua nu ne este frica de Iohannis si Orban si nici nu facem intelegeri pe sub masa cu ei!”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca este de acord cu o reformare a CCR, insa prioritatea acum este repararea legilor justitiei.

„Premierul a vorbit de o reforma a CCR. Considerati ca se impune o reforma a CCR in ce priveste componenta curtii sau o reforma mai larga?”, a fost intrebat presedintele de o jurnalista la conferinta de presa.

Iohannis a adus aminte de modul in care CCR a blocat alegerile anticipate si a promis ca CCR va fi „modernizata”.

„Cu siguranta, acum trebuie sa ne ocupam, daca vorbim despre legislatie, prima data despre legile justitiei, care trebuie reformate. Asta este etapa in care ne aflam acum, dar am putut sa vedem cu totii ca de fapt este nevoie de o modernizare a Constitutiei.

Am avut situatii care nu au avut solutii constitutionale simple, unele nu au avut deloc solutii, va amintesc doar de situatia alegerilor anticipate care ar fi fost foarte bune pentru a putea intra cu un Guvern nou, cu un Parlament nou validat proaspat de cetateni in aceasta etapa extrem de complicata, nu s-a putut si cu siguranta atunci cand Constitutia va fi modernizata este nevoie si de o modernizare a capitolului care se refera la Curtea Constitutionala”, a declarat Iohannis.

Mai mult despre:

Comentarii: