Tariceanu iar e pe invers. Cere sa fie redeschise total toate restaurantele, cafenelele si barurile

politica

Senatorul Calin Popescu-Tariceanu a cerut sambata deschiderea tuturor afacerilor, in conetxtul in care in intreaga Europa este se inchid total restaurante si cafenele pentru a limita extinderea coronavirusului.

„Toate restrictiile acestea pe care Guvernul PNL le impune mediului de afaceri afecteaza aproape in totalitate companiile mici. Mici cafenele, restaurante, fabricute. Toate cu proprietari romani. Oare in marile lanturi de magazine nu circula virusul? Oare nu putem lua aceleasi masuri de siguranta si in micile restaurante sau cafenele pentru a le tine deschise si a nu lasa oamenii pe drumuri in prag de iarna? Noi, la Pro Romania, am hotarat ca in programul anticriza sa propunem deschiderea tuturor afacerilor, cu masuri de protectie, cu testare permanenta a celor care lucreaza acolo. Solutia inchiderii este o exceptie nu o regula si se aplica doar acolo unde se dezvolta focare”, scrie Tariceanu pe Facebook.

El afirma ca, in urma programului de granturi destinat ajutorarii celor 20.000 de firme din HoReCa, doar 6.000 dintre acestea au beneficiat.

„Vorbesc cu multi oameni din HoReCa. Acestia sunt la capatul puterilor si odata cu ei si un segment economic care da de mancare la sute de mii de romani. Este o tragedie, iar masurile pe care le ia guvernul PNL sunt doar de fatada, mai degraba pentru a pacali romanii ca fac ceva decat pentru a da o reala mana de ajutor. Cazul IMM Invest il stiti. Astazi va spun despre mult laudatul program de granturi. Guvernul a alocat 350.000.000 euro care ar trebui sa ajute cele 20.000 de firme din HoReCa. Suma s-a cheltuit in primele 6 minute de la inceperea inscrierii si de ea au beneficiat cei care au fost cei mai rapizi, adica 6.000 de firme! Ce o sa se intample cu celelalte 14.000 de companii, doar Dumnezeu stie”, spune Tariceanu.

Mai mult despre:

Comentarii: