politica

Tariceanu iar e pe invers. Cere sa fie redeschise total toate restaurantele, cafenelele si barurile

Senatorul Calin Popescu-Tariceanu a cerut sambata deschiderea tuturor afacerilor, in conetxtul in care in intreaga Europa este se inchid total restaurante si cafenele pentru a limita extinderea coronavirusului.

„Toate restrictiile acestea pe care Guvernul PNL le impune mediului de afaceri afecteaza aproape in totalitate companiile mici. Mici cafenele, restaurante, fabricute. Toate cu proprietari romani. Oare in marile lanturi de magazine nu circula virusul? Oare nu putem lua aceleasi masuri de siguranta si in micile restaurante sau cafenele pentru a le tine deschise si a nu lasa oamenii pe drumuri in prag de iarna? Noi, la Pro Romania, am hotarat ca in programul anticriza sa propunem deschiderea tuturor afacerilor, cu masuri de protectie, cu testare permanenta a celor care lucreaza acolo. Solutia inchiderii este o exceptie nu o regula si se aplica doar acolo unde se dezvolta focare”, scrie Tariceanu pe Facebook.

El afirma ca, in urma programului de granturi destinat ajutorarii celor 20.000 de firme din HoReCa, doar 6.000 dintre acestea au beneficiat.

„Vorbesc cu multi oameni din HoReCa. Acestia sunt la capatul puterilor si odata cu ei si un segment economic care da de mancare la sute de mii de romani. Este o tragedie, iar masurile pe care le ia guvernul PNL sunt doar de fatada, mai degraba pentru a pacali romanii ca fac ceva decat pentru a da o reala mana de ajutor. Cazul IMM Invest il stiti. Astazi va spun despre mult laudatul program de granturi. Guvernul a alocat 350.000.000 euro care ar trebui sa ajute cele 20.000 de firme din HoReCa. Suma s-a cheltuit in primele 6 minute de la inceperea inscrierii si de ea au beneficiat cei care au fost cei mai rapizi, adica 6.000 de firme! Ce o sa se intample cu celelalte 14.000 de companii, doar Dumnezeu stie”, spune Tariceanu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia a ajuns sa importe benzina din Belarus. Industria petroliera a lui Putin, piatra de temelie a economiei rusesti, este in mare dificultate

Atacurile cu drone ucrainene asupra centrelor petroliere si rafinariilor rusesti pun in pericol industria petroliera…

5 ore ago

Declaratie socanta a lui Cirstoiu. Intrebat despre declaratia de avere, a raspuns: „Am operat de cancere osoase multi dintre colegii dvs. Atunci aveati alta abordare”

Catalin Cirstoiu, candidatul PSD-PNL la Primaria Capitalei, a avut o reactie nervoasa in momentul in…

14 minute ago

Tinerii PSD-isti au stricat un eveniment al liderilor PNL: „Daca esti penal stai departe de mine”

Presedintele CJ Iasi Costel Alexe si primarul Mihai Chirica, dar si europarlamentarii Rares Bogdan si…

2 ore ago

Rares Bogdan: „Rares Bogdan isi asuma ca alianta PSD-PNL va avea minimum 17 europarlamentari, putem merge spre 19 sau 20”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan sustine ca Alianta PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate…

2 ore ago

Experti din Bundestag: Introducerea de trupe in Ucraina de catre un stat NATO nu implica intreaga Alianta in razboi

Serviciul de cercetare al Camerei inferioare a parlamentului german, Bundestag, a declarat ca desfasurarea de…

2 ore ago