Tariceanu ii acuza pe protestatari ca au stricat imaginea Romaniei: „Tarile partenere din UE ne privesc acum cu dispret”. Nou mesaj despre gratieri

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu sustine ca guvernul nu a gresit cu nimic cand a adoptat OUG 13 si ii acuza pe protestatari ca au stricat imaginea Romaniei.

„De fapt ce a facut Guvernul? Nu a facut decat sa puna in acord cu deciziile Curtii legislatia”, a spus Tariceanu intr-o emisiune la Digi24.

Ordonanta de Urgenta abrogata dupa cele mai ample proteste de strada din Romania prevedea ca abuzul in serviciu va fi considerat infractiune doar daca cel acuzat produce o paguba de peste 200 de mii de lei. Iar pedeapsa urma sa scada de la sapte ani la trei. Presedintele Senatului spune ca nu este nimic in neregula cu aceste formulari.

„Putem sa luam Franta, Germania, Marea Britanie, daca facem 27 de tari o sa facem mai complicata analiza, si putem sa vedem unde este media si ne situam acolo. Nu trebuie sa inventam praful de pusca in aceasta chestiune”, a spus liderul ALDE.

Al doilea om in stat considera ca protestele care au urmat adoptarii Ordonantei de Urgenta 13 la ceas de noapte au facut mult rau Romaniei.

„Atata vreme cat acesta va fi subiectul cu care Romania se distinge, sa nu ne mire ca tarile partenere din Uniunea Europeana ne privesc cu oarecare…in fine, poate pana la urma nu e un cuvant prea greu…un anumit dispret”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Liderul Senatului a vorbit si despre o alta idee care a starnit avertismentele presedintelui Klaus Iohannis si protestele strazii: legea gratierii. Si a anuntat ca nu se va renunta la ea.

„Gratierea va fi una dintre componentele unui pachet de masuri. Pentru a rezolva, macar partial, problema din inchisori conform recomandarilor pe care le-a facut inclusiv Comisia Europeana a Drepturilor Omului”, a explicat Calin Popescu Tariceanu in interviul de la Digi24.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: