Tariceanu ii face prosti pe colegii lui din ALDE Europa: „Nu stiu despre ce au votat in realitate”

politica

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca europarlamentarii ALDE Europa, care au votat intr-o proportie covarsitoarea in favoarea rezolutiei legata de statul de drept din Romania, de fapt nu stiu pentru ce au ridicat mana.

„Voi trimite colegilor mei liberali, din grupul ALDE, o scrisoare in care le impartasesc dezamagirea fata de continutul rezolutiei din Parlamentul European si fata de modul in care a fost votata. Intre timp am primit informatii din cadrul grupului ALDE si aceste informatii imi intaresc convingerea ca foarte multi din cei care au votat nu stiau despre ce e vorba in realitate. Sunt colegi de buna credinta care au inceput sa isi puna intrebari serioase in legatura cu formulele care par sa reprezinte o critica la adresa Romaniei in ceea ce priveste statul de drept”, a declarat, joi, Tariceanu.

Din grupul european ALDE, 50 de eurodeputati au votat pentru rezolutie, inclusiv liderul grupului, Guy Verhofstadt si presedintele Alde Party, Hans van Baalen.

Impotriva rezolutiei au votat doar 7 membri au grupului european ALDE, din care 3 romani: Norica Nicolai, Renate Weber (ambele de la ALDE Romania, partidul lui Tariceanu) si Mircea Diaconu. Impotriva rezolutiei a votat si europarlamentarul Ramona Manescu. Ea figureaza inca pe lista de vot ca fiind din partea Partidului Popular European (PPE), insa in luna august a demisionat din PNL si s-a inscris in partidul ALDE, al lui Calin Popescu Tariceanu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: