Tariceanu il ameninta pe Ciolos cu motiunea de CENZURA: „Ministrii gafeaza permanent”

politica

Copresedintele PNL Calin Popescu-Tariceanu a declarat luni ca actualul Cabinet Ciolos risca sa fie supus unei motiuni de cenzura daca nu se iau masuri obligatorii de remaniere a ministrilor care nu au performat.

„Pe mine ceea ce ma preocupa este modul in care acest Guvern performeaza. Din pacate, e o discrepanta mare in randul Cabinetului. Cred ca se impune, in momentul de fata, din partea prim-ministrului, o evaluare foarte serioasa a activitatii unor ministri, chiar daca este o perioada relativ scurta de timp, cinci luni de la instalarea Cabinetului, si luarea unor masuri obligatorii de remaniere. Pentru ca altfel riscul este ca actualul Cabinet sa fie supus unei motiuni de cenzura”, a afirmat Tariceanu, intr-o conferinta de presa.

El a remarcat faptul ca PNL este deranjat numai de deficitul de imagine pe care acest Guvern il creeaza, nu si de consecintele care se produc prin actiunile ministrilor asupra cetatenilor.

„La vremea la care Guvernul a fost investit si a venit in Parlament sa ceara votul de incredere noi am criticat foarte puternic aceasta solutie nepolitica si care iata astazi se dovedeste proasta. Si avem aici o lista intreaga de ministri care gafeaza permanent nu numai prin declaratii, partea cea mai grava este ca si actiunile sunt criticabile si reprobabile. Ministrul Agriculturii, ministrul Sanatatii, ministrul de Finante, ministrul Justitiei, ministrul Transporturilor si lista este foarte lunga. Ce remarc insa este ca PNL nu este deranjat de consecintele care se produc asupra cetatenilor acestei tari, ei sunt deranjati de deficitul de imagine pe care il creeaza”, a punctat Tariceanu.

Copresedintele PNL a sustinut ca si cei de la PSD sunt de acord cu punctul de vedere al ALDE privind necesitatea unei remanieri guvernamentale.

„E un punct de vedere pe care il impartasesc si cei de la PSD, dupa cum au si declarat in aceasta privinta, iar lipsa de inactiune pe care o vedem si perpetuarea in functie a unor ministri incompetenti, care prin deciziile pe care le iau afecteaza viata de zi cu zi a oamenilor — numai daca ne referim la proasta gestiune din punct de vedere sanitar, medical, managerial de la Ministerul Sanatatii, care a dus in final la moartea atator copii in judetul Arges, daca vorbim despre intarzierea nepermisa in ceea ce inseamna alocarea subventiilor in agricultura, daca vedem declaratiile si actiunile ministrului Justitiei, care au facut si subiectul unei motiuni simple — toate acestea sunt temeiuri suficiente sa se produca o remaniere cat mai urgent”, a mai precizat Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: