Tariceanu il ameninta pe Iohannis cu „consecinte”. Intrebat ce consecinte, el raspunde: „Nu stiu”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, intrebat despre un eventual nou refuz al Klaus Iohannis al noilor propuneri pentru ministerele Dezvoltarii si Transporturilor, ca presedintele ar trebui „sa reflecteze foarte serios la consecinte”. Intrebat ce fel de consecinte, Tariceanu a raspuns: „Nu stiu”.

„Din discutia avuta cu domnul Dragnea si domnul Toader, am inteles de la domnul Toader ca nu exista o prevedere constitutiomala cu ceea ce se intampla cand expira interimatul de 45 de zile la minister. Presedintele trebuie sa reflecteze foarte serios la consecinte. Nu stiu. Nu pot sa va spun consecintele. Sunt si pana la urma trebuie sa existe si solutii juridice. Ministrul Justitiei poate sa ne spuna mai bine. Poate exista un recurs la CCR, daca presedintele refuza iar nominalizarile. Cred ca sunt solutii de iesire din impas”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu, marti la Parlament.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, marti seara, la Parlament, pentru a lua o decizie asupra noilor propuneri de ministri la Dezvoltare si Transporturi pe care sa le transmita ulterior sefului statului. Sedinta este in desfasurare, la momentul transmiterii acestei stiri.

La inceputul sedintei CEx, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca Razvan Cuc este sustinut de PSD Neamt pentru functia de ministru al Transporturilor si a precizat ca Felix Stroe, liderul PSD Constanta, nu poate sa fie ministru, fiindca nu este parlamentar.

Liderul PSD a mai spus ca Felix Stroe, presedintele PSD Constanta, nu poate sa fie propus ministru, pentru ca nu este parlamentar, raspunzand astfel informatiilor aparute in spatiul public potrivit carora acesta ar fi luat in considerare pentru portofoliul Dezvoltare.

Presedintele social-democrat a avut, luni, o discutie la Parlament cu ministrul Justitiei. Ulterior, el a declarat ca in urma unei analize a ministrului de Justitie, Tudorel Toader, Guvernul va sti ce va avea de facut daca presedintele Klaus Iohannis o sa intarzie numirea noilor ministri pentru Dezvoltare si Transporturi pe care ii va propune premierul.

Comentarii: