Tariceanu il lauda pe Tudorel Toader pentru „curajul” de a cere demiterea lui Kovesi. Seful Senatului lanseaza apoi niste minciuni cat Casa Poporului

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a laudat sambata „curajul ” lui Tudorel Toader de cere revocarea lui Kovesi. El a adaugat ca reforma in Justitie a fost votata in Parlament, CCR a fost de acord in aspectele fundamentale cu aceste legi, urmand ca modificarea Codurilor penale, de asemenea, sa fie pusa in accord cu Directivele europene si deciziile CEDO.

„Romania trebuie sa isi faca curatenie in propria casa. Este o iluzie ca politicienii europeni vor lupta ei impotriva abuzurilor din Romania. Institutiile europene cu atributii pentru protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor – ma refer la CEDO – au avertizat Romania in repetate randuri; dar este rolul oamenilor politici, alesi democratic de romani, sa ia masuri. Acest lucru este facut in aceste luni de Parlament, aspect pe care l-am subliniat in dialogul cu Frans Timmermans. Avem legile de reforma ale Justitiei pe care Parlamentul le-a votat. CCR a fost de acord, in aspectele fundamentale cu aceste legi, iar modificarile solicitate pe unele articole vor fi operate de Parlament. Urmeaza dezbaterea proiectelor de lege de modificare ale Codului Penal si Codului de Procedura penala pentru a le pune in acord cu deciziile CCR,cu Directivele europene si hotararile CEDO”, explica presedintele Senatului pe pagina sa de Facebook.

El saluta curajul ministrului Justitiei si spune ca niciun atac la adresa lui nu a adus vreun argument ca Laura Codruta Kovesi nu a incalcat Constitutia. El a sustinut ca „nimeni” nu a demontat raportul lui Tudorel Toader, desi Kovesi i-a desfiintat cu argumente, date si fapte fiecare punct.

„Asa cum am spus, obiectivul nostru este de a da instrumentele necesare oamenilor de buna credinta din sistemul de Justitie pentru a stopa abuzurile si a reforma cu adevarat sistemul. Din acest punct de vedere, vreau sa salut curajul de care a dat dovada ministrul Tudorel Toader. Pentru prima oara dupa 10 ani, un specialist care stie sistemul juridic din interior si care a activat ca procuror la inceput de cariera, iar apoi a avut un parcurs remarcabil in mediul universitar, ajungand inclusiv judecator la CCR, a realizat o analiza ampla, cu argumente juridice precise, o analiza pe care nimeni nu a demontat-o pana acum. Am vazut multe atacuri la persoana impotriva ministrului Justitiei, dar nici un argument care sa arate ca dna Kovesi nu a incalcat Constitutia in repetate randuri, pentru a face referire doar la unul din principalele argumente aduse de ministrul Justitiei”, mai scrie liderul Senatului.

In final, Calin Popescu Tariceanu spune: „Acest raport a deschis definitiv cutia Pandorei si a expus abuzurile sistemului. Cei care se straduiesc sa inchida cutia la loc si sa afirme ca nimic nu s-a intamplat nu inteleg un singur lucru: Romania nu se va intoarce la un sistem opresiv, iar statul paralel nu are cum sa castige atat timp cat suntem o tara europeana si democratica”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: