Tariceanu incaseaza inca o maciuca din partea ALDE Europa. Verhofstadt o apara puternic pe Kovesi: „Suntem consternati”

politica

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a trimis alaturi de europarlamentul Sophie in’t Veld o scrisoare catre Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, in care ii cer sa apere procesul de selectie a procurorului-sef european si sa garanteze participarea Laurei Codruta Kovesi la sustinerea candidaturii sale.

„Avand in vedere atacurile guvernului Romaniei impotriva Laurei Kovesi, eu si Sophie in’t Veld i-am scris presedintelui Parlamentului European pentru a-i cere sa apere integritatea procesului de selectie pentru postul de procuror european si sa garanteze ca Kovesi poate participa”, a scris Verhofstadt pe contul sau de Twitter, citat de news.ro.

In scrisoare, Verhofstadt si Veld se declara „consternati” de atacurile asupra lui Kovesi si de faptul ca ea ar putea sa nu participe la audierile din Parlamentul European.

„Suntem consternati de atacurile autoritatilor romane asupra unuia dintre candidati si suntem ingrijorati ca ele risca sa submineze integritatea procesului de selectie”, se arata in scrisoare.

„Este datoria Parlamentului sa se asigure ca audierile de la sfarsitul lui februarie au loc si sa asigure un proces corect pentru toti cei trei candidati”, precizeaza cei doi.

„Astfel, va cerem sa faceti apel la autoritatile romane sa garanteze ca Kovesi poate participa la audieri in fata Parlamentului European. Cata vreme nu a fost acuzata de nimic, cu atat mai putin condamnata, nu ii pot fi luate drepturile”, afirma Verhofstadt si Veld in scrisoare.

Comentarii: