Tariceanu incearca sa-l amestece si pe Iohannis in scandalul iscat de Antena 3 si Romania TV privind DNA Ploiesti. Seful Senatului ataca si CSM

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, miercuri, ca exista anumite deficiente care tin de Parlament in structurile din sistemul judiciar, dar ca o parte dintre acestea sunt de resortul Consiliului Superior al Magistraturii.

„Derapajele – sigur ca exista anumite deficiente care tin de Parlament, si am incercat prin modificarea legilor Justitiei sa corectam anumite lucruri. Nu cred ca solutiile pe care noi le-am adoptat si prin legislatia privitoare la Legea 303, 304 si 317 reprezinta solutia cu care rezolvam aceste probleme. O parte dintre problemele pe care le vedem in spatiul public tin de (…) resortul Consiliului Superior al al Magistraturii.

Vad ca exista o anumita preocupare in momentul acesta la nivelul CSM si asteptam sa vedem masurile care vor fi luate. Nu depind de noi multe dintre ele, ci este Consiliul Superior prin Inspectia Judiciara care ar fi trebuit de multa vreme, pentru ca semnalele care au aparut in spatiul public sunt mai demult. Astazi, ceea ce vedem nu este decat gravitatea situatiei iesita la suprafata, dar nu-mi imaginez ca in CSM nu se cunosteau aceste lucruri”, a precizat Tariceanu dupa sedinta Biroului Politic Executiv al partidului, conform Agerpres.

El a reiterat opinia ca guvernarea s-ar face „prin dosare penale”

„Se fac dosare, cei care sunt obiectul acestor dosare trec in categoria penalilor si dupa aceea, ceea ce urmeaza stim: presedintele ii categoriseste, opinia publica se uita cu indoieli, poate justificate, asupra probitatii morale a acelora si sunt eliminati din viata publica. Asta e un instrument politic. De fapt, Procuratura, DNA in asta s-au transformat.

O spun cu regret, pentru ca nimeni nu contesta ca un fenomen precum este coruptia trebuie combatut, nimeni nu contesta ca trebuie sa existe o structura care sa combata, dar daca structura care trebuie sa combata coruptia e corupta, atunci bineinteles ca toate aceasta intentie se duce pe apa sambetei si nu mai avem nimic: nici stat de drept, nici credibilitatea Justitiei si acestea sunt lucruri foarte grave pe care intr-o democratie cei care au responsabilitati trebuie sa le constientizeze”, a sustinut Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat daca inlaturarea Laurei Codruta Kovesi este o solutie, el a afirmat ca acest lucru este de resortul CSM. „Nu Parlamentul ia decizii”, a adaugat presedintele Senatului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: