Tariceanu incearca sa provoace demiterea sefei ICCJ, Cristina Tarcea. Tariceanu are proces la ICCJ pentru marturie mincinoasa

news

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a sesizat, joi, Inspectia Judiciara cu privire la opiniile exprimate public la sfarsitul lunii octombrie de catre presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatorul Cristina Tarcea, referitoare la proiectele de lege pe tema Justitiei, opinii prin care ar fi „incalcat grav” obligatia de rezerva impusa magistratilor de a nu exprima public convingerile lor politice.

„Domnia sa incita judecatorii la incalcarea principiului separatiei puterilor in stat si ameninta Parlamentul extrem de transparent. Prin aceasta atitudine, doamna Cristina Tarcea exercita presiuni asupra membrilor Parlamentului pentru a-i timora cu amenintarea voalata ca ar putea sa intre intr-un malaxor procedural prin metode de represiune penala a caror eficienta a fost deja verificata”, se arata in textul sesizarii adresate presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecator Mariana Ghena, si Inspectorului-sef al Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: