Tariceanu incheie anul in delir: „Liderii mondiali au fost manipulati/ Guvernul Iohannis ne-a incalcat toate drepturile”

politica

Calin Popescu Tariceanu a dat publicitatii un ultim mesaj pe anul acesta in care face o retrospectiva halucinanta a anului 2020, pornind de la nivel mondial pana la esecul sau politic.

„Cred ca omenirea a reactionat exagerat la acest virus. Cred ca puteam sa trecem prin el cu mai putina isterie si fara sa ne blocam in case si sa ne distrugem economiile. Cred ca noi, cei mai varstnici, am mai trecut, fara sa stim, de cateva ori prin acest gen de epidemii, dar atunci nu existau Facebook, Instagram, TikTok si celelalte ‘jucarii’ care au acum puterea sa cladeasca realitati virtuale. Nu am o explicatie de ce liderii mondiali au fost atat de slabi si s-au lasat manipulati atat de usor! Poate vreodata o sa aflam!”, a sustinut Tariceanu pe Facebook.

El a spus apoi ca in Romania a fost „anul derapajelor!”.

„In primul rand al derapajelor economice: ganditi-va doar le cele 140 miliarde de lei imprumutate de guvernul Iohannis-Orban si la momentul in care vom incepe sa-i dam inapoi. Apoi al derapajelor constitutionale. Exista vreun drept care nu ne-a fost incalcat? Dreptul la libera circulatie? Dreptul la opinie? Dreptul la educatie? Dreptul la libertate religioasa? Toate au fost terfelite in numele luptei cu virusul!

Ne vom reveni greu dupa 2020, pentru ca anticorpii pe care o societate ii dezvolta in asemenea momente de criza au fost inhibati si opriti de la dezvoltare de modul in care guvernantii au tratat problema crizei medicale. Ganditi-va ca, in numele luptei cu coronavirusul, intalnirile si protestele au fost si sunt interzise. Asistam neputinciosi la cel mai grav atac al puterii politice la adresa bisericii, de la comunisti incoace! Sistemul care a paralizat Justitia intre 2009 si 2016 revine in forta si va fi foarte greu sa mai vorbim despre o justitie independenta. Jumatate din micile companii romanesti sunt in moarte clinica si este doar o chestiune de timp pana cand vor fi lichidate sau cumparate de operatori straini. Cu un guvern de amatori traim de pe o zi pe alta, fara perspectiva, fara plan, fara valori, fara viitor!”, a mai scris Tariceanu.

In ce priveste esecul sau politic, alaturi de Ponta, Tariceanu a dat vina tot pe Klaus Iohannis.

„ALDE: ne-au iesit prea putine anul acesta! La alegerile locale am obtinut mult mai putin decat ne-am propus si proiectul de fuziune cu Pro Romania pentru constructia unui pol social liberal pare ca nu este acceptat de romani!

Strategia de divizare si invrajbire impusa de Klaus Iohannis pare ca a functionat mai bine decat cea de unire a fortelor. Iohannis a sacrificat pacea pentru un razboi electoral pe care l-a castigat, dar cu urmari dramatice pentru societatea romaneasca! Va fi greu si va dura mult pana cand romanii or sa fie de aceeasi parte a baricadei, pentru ca faliile taiate in societate inca din anii lui Basescu s-au adancit si mai mai mult sub Klaus Iohannis”, a mai sustinut Tariceanu.

Mai mult despre:

Comentarii: