Tariceanu isi anunta planurile legate de Traian Basescu. Acuza „fortele OCULTE patronate de Iohannis”

politica

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu sustine ca electoratul trebuie sa cunoasca si sa inteleaga optiunile pentru alegerile parlamentare din acest an, el apreciind, intr-o declaratie politica, ca miza scrutinului se rezuma la „stat de drept sau stat mafiot”, o tabara fiind a fortelor democratice, iar cealalta a fortelor oculte patronate de presedintele Iohannis.

„Mai sunt doar cateva luni pana la scrutinul crucial care va decide directia pe care o sa mearga Romania in urmatorii ani. De aceea, pe langa programul politic si de guvernare la care lucram in aceste zile si cu care ALDE se va prezenta in campania electorala, cred ca este oportun ca electoratul sa cunoasca si sa inteleaga care sunt optiunile, care e miza cea mare a alegerilor parlamentare: stat de drept sau stat mafiot”, se arata in declaratia politica a copresedintelui ALDE.

Calin Popescu-Tariceanu sustine ca lupta politica se va duce intre fortele democratice „care militeaza pentru revenirea la statul de drept” si cele „oculte”, care doresc sa ramana la putere pentru a-si ascunde „faradelegile savarsite in ultimii 12 ani”.

„Pentru aceasta miza, lupta se va duce, pe de o parte, intre fortele democratice care militeaza pentru revenirea la statul de drept, la respectarea drepturilor omului, la o democratie reala si nu mimata, golita de continut, iar de cealalta parte, de forte nedemocratice, forte oculte patronate de presedintele Iohannis, care vor sa se eternizeze la putere ca sa-si pastreze parghiile de control cu care sa musamalizeze definitiv toate faradelegile savarsite in ultimii 12 ani si ramase nepedepsite de justitie. Fortele nedemocratice controleaza binomul SRI-DNA, ceea ce pare sa le confere un avantaj, dar rezultatul alegerilor locale demonstreaza ca electoratul a inteles ca in spatele luptei legitime impotriva coruptiei financiare s-a construit cel mai periculos tip de coruptie: coruptia data de detinerea puterii absolute si intretinuta cu complicitatea unor persoane din conducerea unor institutii de forta ale statului’, se mentioneaza in declaratia politica a copresedintelui ALDE.

El sustine ca ALDE se afla de partea fortelor democratice, cu perspectiva reala de a forma o viitoare majoritate parlamentara si o coalitie guvernamentala impreuna cu PSD.

„De partea cealalta se afla PNL, un partid-remorca al presedintelui Iohannis, un partid care si-a pierdut identitatea liberala si al carui drum este dictat din laboratoarele oculte care opereaza impotriva Constitutiei si a legilor, sub patronajul Cotrocenilor”, afirma Popescu-Tariceanu.

Acesta a precizat ca numele sau sau cel al ALDE nu va fi asociat in vreo constructie politica cu Traian Basescu.

„Noi, liberalii, nu putem uita ca parintele care a crescut statul mafiot timp de doua mandate este Traian Basescu. Acum, acelasi personaj se prezinta in mod ipocrit ca un aparator al Justitiei si al statului de drept, in contradictie flagranta cu autodenuntul sau public facut nu demult la un post de televiziune. Acelasi personaj incearca sa treaca PMP de pragul electoral, nu pentru a contribui la binele comunitatii. A avut destul timp ca presedinte si rezultatele s-au vazut. Reamintesc naivilor care l-au urmat in PMP ca Basescu si-a ‘ucis’ toti colaboratorii dupa ce s-a folosit de ei in propriul interes. In realitate, Basescu vrea sa-si creeze un instrument politic cu care sa-si negocieze conform cutumelor statului mafiot propria libertate si a apropiatilor sai si cu care, alaturi de dosarele SRI cu care a plecat de la Cotroceni, sa santajeze si sa ameninte, asa cum se vede din ce in ce mai des in spatiul public”, sustine Calin Popescu-Tariceanu.

El mai arata ca alianta dintre PNL si PMP „este aproape naturala”. „Separarea dintre Basescu si Blaga, dintre Basescu si PDL-istii care controleaza azi PNL s-a produs datorita Elenei Udrea si nicidecum din motive doctrinare”, mai spune copresedintele ALDE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: