Tariceanu isi continua atacurile la adresa sefei DNA: „Abuz incredibil de putere”

news

Calin Popescu Tariceanu a explicat, miercuri seara, la Digi24, ca nu este un sabotor al luptei anticoruptie, ci, prin demersurile sale din ultimele zile, care au starnit controverse, vrea ca exceselor din coruptie sa nu li se raspunda cu alte excese. In opinia sa, cazul Mariana Rarinca decredibilizeaza justitia, iar sefele DNA si ICCJ nu mai au autoritate morala pentru a ocupa aceste functii.

Nu mai ai autoritatea morala sa asiguri credibilitatea institutiei, prezenta acestor doamne are un efect de decredibilizare a justitiei. Cand presedintele Inaltei Curti se foloseste de instrumentele de putere pentru a pune in catuse un om care sta sase luni in privare de libertate, aceste lucruri trebuie privite cu mare seriozitate”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Acest caz este un semnal grav de alarma. Suntem martorii unui incredibil abuz de putere, care pune sub semnul intrebarii modul in care functioneaza justitia. Nu atat continutul tehnic al scrisorii trimise presedintelui e important, cat componenta politica, a explicat, a Digi24, Calin Popescu Tariceanu. Ce va decide presedintele e problema dansului. Eu, ca liberal, cred ca statul de drept apara drepturile si libertatile indivizilor. Un cetatean a stat incarcerat fara sa fie nevinovat peste 190 de zile, a declarat seful Senatului la Digi24.

El s-a aratat indignat ca in cazul Rarinca, o femeie complet inofensiva, s-au folosit „agenti provocatori”, mascati, iar DNA a fost pus „pe repede inainte”.

Am vrut sa trag un semnal de alarma foarte serios, a mai spus Calin Popescu Tariceanu, explicand ca si presedintele are un rol in functionarea justitiei prin faptul ca prezideaza sedintele CSM sau numeste judecatori.

„E un caz foarte grav, nu putem sa ne facem ca nu-l vedem”, a insistat numarul 2 in stat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: