Tariceanu l-a lasat pe Dragnea in aer cu suspendarea lui Iohannis. Seful PSD s-a trezit intr-o postura extrem de umilitoare

politica

Surse politice citate de PSnews.ro anunta ca liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a intrat in concediu o saptamana, in conditiile in care Dragnea a anuntat ca luni va decide cu acesta daca presedintele Iohannis va fi suspendat. Tariceanu incearca sa forteze mana lui Dragnea pentru a fi nominalizat candidat la Presedintiei si din partea coalitiei PSD-ALDE.

Tariceanu a plecat in concediu inca de vineri seara, lasand in aer negocierile privind suspendarea lui Iohannis, fapt ce l-a enervat la culme pe Dragnea, ale carui calcule erau ca luni sa aiba o intalnire decisiva cu seful Senatului.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi ca membrii Coalitiei de Guvernare PSD- ALDE vor decide luni daca vor merge pe varianta suspendarii presedintelui Iohannis, dar considera ca suspendarea „trebuie sa fie o optiune serioasa”.

„Eu nu astept raspuns (n.r.: din partea presedintelui Iohannis privind revocarea) pentru ca nu trebuie sa imi dea mie raspuns, ci Constitutiei, de care isi bate joc. Nu-l intereseaza Constitutia, legea, il intereseaza propriul interes. Spunea de dictatura majoritatii, pai asta este exact abordarea unui dictator, pentru ca asta este majoritatea prin alegeri, in democratie. Este deranjat de majoritate. Este exact logica unui dictator. Nu conteaza alegerile, conteaza doar ce vreau unul singur care trebuie sa aiba in subordonare CCR, institutiile. Eu am discutat cu domnul Tariceanu si i-am spus ca din punctul meu de vedere suspendarea presedintelui trebuie sa fie o abordare serioasa. Poate mai trimite un consilier sa ameninte un judecator CCR. O fi trimis un consilier sa ameninte un judecator de la Inalta Curtea. Si domnul Tariceanu a spus ca nu e de acord, si ca trebuie sa analizam si sa luam o decizie, da sau nu”, a declarat Liviu Dragnea.

Surse politice din interiorul Coalitiei au declarat pentru Hotnews.ro ca singurul scenariu in care Tariceanu ar fi de acord cu suspendarea ar fi sustinerea sa ca si candidat la prezidentiale din partea PSD-ALDE. „Tinta lui Tariceanu sunt alegerile prezidentiale. Tariceanu vrea sa fie candidatul Coalitiei PSD-ALDE si este singura moneda de schimb pe care ar accepta-o in schimbul suspendarii lui Iohannis”, au declarat surse convergente.

Comentarii: