Tariceanu, mai penibil ca niciodata la Bruxelles. A spus acolo ca Olanda si Germania sunt mult mai corupte decat Romania

politica

Calin Popescu-Tariceanu le-a transmis liderilor grupului ALDE european, la intalnirea cu acestia de marti de la Bruxelles, ca Romania se situeaza undeva la mijloc in clasamentul tarilor europene in ceea ce priveste coruptia.

„A fost cred ca si o intrebare in legatura cu coruptia din partea unui parlamentar, care a spus ca e un fenomen adanc inradacinat in Romania. Am spus ca e un fenomen care ne preocupa, dar e un fenomen ca si in alte tari europene. Romania e in clasamentul tarilor europene undeva la mijloc.

Sunt tari cu democratii mai vechi cu mult inaintea noastra. Romania a facut progrese si cred ca va face in continuare.

In Romania, spre deosebire de tarile din Occident, nu exista un mare caz de coruptie”, a declarat Calin Popescu-Tariceanu, intr-o conferinta de presa care s-a desfasurat miercuri la Parlament, informeaza Mediafax.

Acesta a adaugat ca au existat dosare mari de coruptie, dand exemple de tari precum Olanda, Danemarca si Germania, pe cand in Romania au existat doar patru cazuri de condamnari ale unor inalti demnitari, pentru infractiuni de luare de mita.

„Respectiv Olanda, compania ING a fost 900 milioane de euro pentru spalare de bani. In Danemarca, o tara in care nu poate fi banuita existenta coruptiei, a batut recordul, o banca a fost amendata cu un miliard de euro, pentru spalare de bani.

In Germania, scandalul emisiilor grupului de automobile, in care au platit zeci de miliarde de euro. In Romania exista patru cazuri de inalti demnitari condamnati pe luare de mita, din peste 4.000 de dosare. Restul sunt dosare facute de DNA pentru abuz in serviciu si toate alte infractiuni inventate pentru a face scorul in dosarele de coruptie”, a completat Tariceanu.

Liderul ALDE si presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, a avut, marti, o intrevedere cu liderul grupului Aliantei Liberalilor si Democratilor europeni in Parlamentul European din Bruxelles.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: