Tariceanu il apara penibil pe Melescanu: „Si eu a trebuit sa stau la coada o jumatate de ora si nu m-am simtit umilit”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a luat apararea intr-un mod ridicol lui Teodor Melescanu, care se confrunta marti cu o motiune simpla depusa de Opozitie in legatura cu votul din diaspora.

Tariceanu, care a generat mai multe scandaluri mediatice pentru a refuzat sa stea la cozi, afirma acum ca a asteptat „o jumatate de ora” sa voteze si nu s-a simtit umilit.

„Unii au tras concluzia ca Guvernul a vrut sa ii umileasca pe cetatenii care au stat la cozi. Si eu a trebuit sa stau peste jumatate de ora sa votez si nu m-am simtit nicicum umilit. Nu a existat nicio intentie a Guvernului de a impiedica exercitarea votului”, a declarat Tariceanu in plenul Senatului.

Reamintim ca mii de romani au stat peste 7-8 ore la cozi in diaspora si nu au reusit sa voteze pe 26 mai.

Motiunea simpla „26 mai va cere demisia, domnule Melescanu!”, initiata de PNL, USR si PMP, este dezbatuta marti in Senat.

„Ce s-a intamplat, in 26 mai, la sectiile de votare din diaspora a fost picatura care a umplut paharul. Nu mai putem tolera proasta gestionare a MAE, a acestui minister-far responsabil de dezvoltarea relatiilor bilaterale si multilaterale si de imaginea Romaniei, acest minister care sufera cumplit din cauza domnului Melescanu. (…) Ati esuat lamentabil si irevocabil in fata cetatenilor acestui stat in a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Va cerem formal si explicit sa va dati demisia, domnule Melescanu! (…) Orice farama de incredere din partea noastra fata de dumneavoastra s-a spulberat pe 26 mai si astazi va anuntam ca ati ramas fara partener pe ringul de dans”, se arata in textul motiunii simple.

Semnatarii motiunii spun ca Melescanu a gestionat MAE si a organizat alegerile europarlamentare si referendumul din 26 mai in strainatate ”in mod iresponsabil”.

Senatorii PNL, USR si PMP critica, in textul motiunii, organizarea „unui numar insuficient de sectii de votare”, „modul in care au fost atribuite urnele in sectiile de votare din strainatate” si „lipsa de sustinere pentru initiativa legislativa privind votul prin corespondenta si a propunerilor de modernizare a legislatiei electorale propuse de Opozitie”.

„Ati dat vina pe ambasadori pentru proasta organizare din 26 mai in loc sa va asumati responsabilitatea. (…) Votul anticipat la toate tipurile de alegeri si votul electronic sunt doar doua dintre instrumentele atat de necesare pentru buna desfasurare a votului pentru cetatenii Romaniei”, se mentioneaza in textul motiunii.

Alte critici adusa ministrului de Externe se refera la mutarea ambasadei Romaniei din Israel, la lipsa unor propuneri bune de ambasadori pentru ambasade importante ale Romaniei (Israel, Belgia) si a vreunui demers pentru intrarea tarii noastre in spatiul Schengen.

„Ati avut mereu o pozitie oscilanta in relatia Romaniei cu Federatia Rusa. (…) Ati declarat ca doriti o relatie mai buna cu eternul mare vecin al nostru din Est, care are o pozitie ‘rigida’ fata de Romania din cauza apartenentei noastre la Uniunea Europeana si la NATO”, se mai arata in motiune.

Mai mult despre: ,

Comentarii: