Tariceanu modifica ordonanta „lacomiei” in functie de interesele sale. Valcov confirma ca OUG 114 va fi schimbata

politica

Darius Valcov, consilierul premierului pe probleme economice, a anuntat, duminica, la Antena 3 ca taxa pe lacomie nu dispare, dar OUG 114 se va modifica pe partea de energie. Calin Popescu Tariceanu, care are numeroase interese in aceasta zona, a fost cel mai nemultumit de prevederile ordonantei privind afacerile din energie.

„Nu cred ca s-a pus problema la renuntarea taxei pe lacomie, mai sunt de facut analize pe partea de energie. (…) E posibil ca pe aceasta componenta sa se modifice”, a spus Darius Valcov, duminica, la Antena 3.

Citeste si: De ce este atat de disperat? Tariceanu ataca DNA in scop preventiv, procurorii vor ajunge la el intr-un mega-dosar privind cel mai mare jaf din ultimii 20 de ani

De asemenea, consilierul premierului a mai spus ca UDMR are reprosuri legate de taxa pe lacomie, dar el nu stie care sunt acestea.

„UDMR nu au spus la ce se refera. Despre energie stim sigur ca sunt cateva lucruri pe care vrem sa le indreptam”, a mai spus Valcov.

De asemenea, de parte, el a spus ca din piata de capital si cea bancara au fost cele mai multe presiuni pentru a fi schimbata taxa pe lacomie.

„Discutiile cu UDMR-ul s-au incheiat si s-au incheiat foarte bine (pe buget – n.red.) . 99% din discutii s-au incheiat. (…) Sunt niste discutii (legate de modificare taxei pe lacomie si propuse de UDMR – n.red.) care nu trebuit facute in corelatie cu bugetul”, a subliniat Valcov.

„Taxa pe lacomie” prevede impozitarea activelor financiare ale bancilor in cazul unul nivel al ROBOR-ului mai mare de 2% si este inclusa in OUG 114, care include si alte masuri, inclusiv pe partea de energie.

Mai mult despre: ,


Comentarii: