politica

Tariceanu modifica ordonanta „lacomiei” in functie de interesele sale. Valcov confirma ca OUG 114 va fi schimbata

Darius Valcov, consilierul premierului pe probleme economice, a anuntat, duminica, la Antena 3 ca taxa pe lacomie nu dispare, dar OUG 114 se va modifica pe partea de energie. Calin Popescu Tariceanu, care are numeroase interese in aceasta zona, a fost cel mai nemultumit de prevederile ordonantei privind afacerile din energie.

„Nu cred ca s-a pus problema la renuntarea taxei pe lacomie, mai sunt de facut analize pe partea de energie. (…) E posibil ca pe aceasta componenta sa se modifice”, a spus Darius Valcov, duminica, la Antena 3.

Citeste si: De ce este atat de disperat? Tariceanu ataca DNA in scop preventiv, procurorii vor ajunge la el intr-un mega-dosar privind cel mai mare jaf din ultimii 20 de ani

De asemenea, consilierul premierului a mai spus ca UDMR are reprosuri legate de taxa pe lacomie, dar el nu stie care sunt acestea.

„UDMR nu au spus la ce se refera. Despre energie stim sigur ca sunt cateva lucruri pe care vrem sa le indreptam”, a mai spus Valcov.

De asemenea, de parte, el a spus ca din piata de capital si cea bancara au fost cele mai multe presiuni pentru a fi schimbata taxa pe lacomie.

„Discutiile cu UDMR-ul s-au incheiat si s-au incheiat foarte bine (pe buget – n.red.) . 99% din discutii s-au incheiat. (…) Sunt niste discutii (legate de modificare taxei pe lacomie si propuse de UDMR – n.red.) care nu trebuit facute in corelatie cu bugetul”, a subliniat Valcov.

„Taxa pe lacomie” prevede impozitarea activelor financiare ale bancilor in cazul unul nivel al ROBOR-ului mai mare de 2% si este inclusa in OUG 114, care include si alte masuri, inclusiv pe partea de energie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Scripcaru sau Coliban? Sondaj PSD-ist la Brasov, cine ar castiga alegerile pentru Primarie. PSD il sustine pe fostul primar penal George Scripcaru

Presedintele PSD Brasov, Marius Dunca, a anuntat joi ca organizatia sa a realizat un sondaj…

47 de minute ago

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

56 de minute ago

Barbati deghizati in femei au talharit bucuresteni atrasi de anunturi pe site-uri de escorte

Caz mai putin obisnuit de talharie in Capitala. Mai mjulti barbati deghizati in femei au…

2 ore ago

Batalia pe cipuri. Presedintele Xi i-a transmis premierului olandez: „Nicio forta nu poate opri avansul tehnologic al Chinei”

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi oprit, i-a spus presedintele chinez Xi Jinping premierului…

O oră ago