Tariceanu n-o sa mai ia nici macar 4%. Sociolog: „Voturile pe care le vrea merg la Plesoianu, e veteran in breasla latrailor”

analize

Sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, ironizeaza atacurile violente lansate marti de Calin Popescu Tariceanu la adresa Laurei Codruta Kovesi. El spune ca Tariceanu nu are nicio sansa sa fure de la PSD voturile anti-Kovesi intrucat acestea vor merge la Liviu Plesoianu.

„Tariceanu nu pierde nicio zi sa se faca de ras. Azi, loveste preventiv in Kovesi, sub pretextul ca va taia fondurile europene ale romanilor daca va ajunge procuror european.

Crede Tariceanu asta? Nu, nu crede, dar a inceput sa intinda hartie de muste. Profita de ambiguitatea Vioricai din ultimele sale pozitii despre nominalizarea lui Kovesi in inalta functie si mai trage un foc de avertisment catre PSD, care pare mai inclinat sa-l sustina pe gigolo cel tanar de la finante si nu pe el, manechinul trecut. Adica, stiti ceva, va iau electoratul anti-Kovesi la prezidentiale.

Astea sunt calculele din mintea lui de politician nouazecist, bazate pe o mecanica primitiva si o lipsa de subtilitate care l-au pierdut si la alegerile din 26 mai. El inca nu-si explica diferenta dintre acel 8-9% din sondaje si verdictul rece al electoratului: PATRU.

Taricene, iti fac o favoare si-ti explic eu, ca sa poti dormi noaptea. Cand venea sondorul la usa si il intreba cu cine voteaza, pesedistul dezamagit de-ai lui zicea cu lehamite – ALDE. De ce? Pentru ca iti puneai costumul ala bun si erai alunecos cand venea vorba de amnistie&gratiere sau de Kovesi. Problema ta e ca n-ai putut scoate pesedistul dezamagit din casa, cum, de altfel, n-ai putea scoate niciun catel din cusca cu o halca de carne. De ce? Nu stiu, gandeste-te, poate o fi de la pantalonii rosii.

Acum, daca te radicalizezi, n-o sa iei de la prietenii tai pesedisti niciun vot, pentru ca ei il vor avea pe Plesoianu, scapat de pe orbita. Iar Plesoianu e anti-statparalel, anti-Kovesi, anti-Univers de pe vremea cand tu voiai sa joci cartea echilibrului. E, carevasazica, veteran in breasla latrailor”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a criticat opiniile conform carora ratarea ”marilor posturi europene” in favoarea statelor din Vest ar maximiza sansele ca Laura Codruta Kovesi sa obtina functia de procuror sef european, spunand ca Vestul nu pare interesat sa acorde compensatii, iar in plus, un asemenea post ar fi ”un mar otravit”, exprimand temeri ca rolul lui Kovesi ar putea fi acela de a bloca accesul Romaniei la fondurile europene.

”Constatare: ca de obicei, in politica europeana ne ducem, din pacate, dupa fenta. Dupa impartirea marilor posturi europene strict intre patru state din Vest, cu Germania si Franta in frunte, am vazut chipuri fericite, la noi, de faptul ca asta ar maximiza, in compensatie, sansele de a avea postul de procuror sef european pentru Laura Kovesi. Dincolo de faptul ca Vestul nu imi pare deloc interesat in acest moment in a acorda ‘compensatii’ Estului, ar trebui sa ne punem serios intrebarea daca un asemenea post – presupunand ca l-am obtine – nu e, de fapt, un mar otravit. Mi-e teama ca rolul principal al dnei Kovesi ar fi sa ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atat de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mana si ne-ar bloca cu doua”, sustine Tariceanu.

El reaminteste ”cate firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea si anchetarea la nesfarsit a patronilor ori a managerilor”.

”Sa reamintim cum a fost capitalul romanesc calcat efectiv pe cap si au fost fortati sa lase locul liber pentru investitorii straini care au avut drum presarat cu petale de flori? Asa cum azi romanii afla cum au lovit in subventiile agricultorilor romani deciziile comisarului european Dacian Julien Ciolos, mi-e sa nu descoperim peste ani cum a ingropat procuroarea europeana Kovesi ce a mai ramas din capitalul romanesc”, afirma Calin Popescu Tariceanu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: