Tariceanu, noi jigniri violente la adresa celor care sustin lupta anticoruptie: „Ati ramas ca o placa de patefon zgariata”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a avut miercuri un nou discurs violent la adresa luptei anticoruptie in cadrul Parlamentului, dupa ce Tudorel Toader a fost chemat sa dea explicatii privind concluziile raportului GRECO.

„Aceasta lupta impotriva coruptiei prezinta niste cifre negre pentru Romania. Peste 600 de condamnari pe an, deci productia la hectar functioneaza. Problema este, insa, ca in societate percetia asupra existentei coruptiei a ramas la fel.  Prin urmare, aceasta campanie intensa impotriva coruptiei a esuat. Ne punem intrebarea si de ce? Pentru ca aceasta campanie impotriva coruptiei s-a transformat intr-un demers politic. Nu este o reactie naturala a statului de drept, este o campanie ca in anii ’50 impotriva burghezo-mosierimii. Normele statului de drept sunt calcate in picioare.

Ati ramas ca o placa de patefon zgariata care spune doar sa continuam lupta impotriva coruptiei. Cum sa continuam, cu o campanie in care s-au incalcat normele statului de drept?”, a declarat Tariceanu in plenul Senatului.

Tudorel Toader a fost chemat in Parlament de catre PNL, pentru a da explicatii privind raportul Grupului Statelor impotriva Coruptiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO).

Grupul Statelor impotriva Coruptiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a facut public in luna aprilie Raportul referitor la Romania in care isi exprima ingrijorarea profunda fata de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecatorilor si procurorilor, organizarea judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii precum si privind amendamentele propuse pentru legislatia penala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: